Мизерия и разруха на Лесопарк „Липник“

2

Лошото състояние, в което се намира Лесопарк „Липник“ не е тайна за никого.

Най-младият общински съветник пита Кмета на Община Русе Пламен Стоилов за състоянието на едно от емблематичните места, любимо на поколения русенци.

Лошото състояние, в което се намира ЛесопаркЛипник“ не е тайна за никого. До скоро той бе държавна собственост, за която не се полагаше особена грижа. Години там не бе извършван никакъв ремонт, а единственото, което напомняше за някогашния вид на мястото, бяха стари снимки и спомените на по-възрастните русенци.

Според Тотев цялото пространство, намиращо се в зоната между бившия ресторант „Овчарска лъка“ и „Бялото момиче“ е в изключително лошо състояние. Младият общински съветник констатира със съжаление, че много от поставените някога контейнери са унищожени, пейките – изпочупени, а осветлението – под сериозен въпрос. Неприятна гледка, според него са и множеството умрели птици в близост до беседката на езерото с лилиите.

В тази връзка общинският съветник от „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ пита кмета Пламен Стоилов за инвестиционните намерения на Община Русе – дали има някакви проекти за реконструкция на Лесопарка и ако да, в какви срокове ще се случат те, както и какъв контрол се оказва върху опазването на обекта от набезите на недобросъвестни граждани, рушащи общинската собственост там.

Отговорът ще бъде предоставен от кмета на настоящата сесия на Общински съвет Русе.

ПИТАНЕ от Траян Тихомиров Тотев

общински съветник от групата

на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН”                                                       

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

На 7 април 2018 година по време на националната кампания „Зеленото е родолюбие“, организирана от ВМРО-БНД, при оглеждане на замърсени райони, намиращи се на територията на ЛесопаркЛипник“, констатирах, че пространството между бившият ресторант „Овчарска лъка“ и мястото, познато на русенци като „Бялото момиче“, се намира в изключително лошо състояние, неприсъщо за място, любимо за срещи и отдих на поколения русенци.

Много от контейнерите за събиране на отпадъци бяха преобърнати, а някои от тях – изгорени. Всичките отпадъци, събрани в тях – разпилени. Пейките, предназначени за посетители – граждани и гости, се намират в окаяно състояние, изпочупени или изцяло липсващи. Осветлението не работи. В обкръжаващата среда около беседката, намираща се в близост до езерото с лилиите, постоянна гледка са умрели птици.

Във връзка с това моите въпроси към Вас, уважаеми господин Кмете, са следните:

1. Планирани ли са проекти за реконструкция на Лесопарк „Липник“ и ако да в какви срокове се предвижда да бъдат реализирани?;

2. Какъв контрол оказва Община Русе по опазването на обекта, използван от гражданите за отдих, предпазвайки го от недобросъвестни рушители?;

Настоящото питане е съгласно чл.104 от ПОДОбСНКВОА и моля да ми отговорено както писмено, така и устно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари