Митрофанова: Русия може да отговори асиметрично на България

1
По предложение на компетентните власти на България, съгласувано с министър-председателя Кирил Петков, България обяви на 18 март 10 руски дипломати, акредитирани у нас, за персона нон грата, като им даде 72-часов срок да напуснат страната
По предложение на компетентните власти на България, съгласувано с министър-председателя Кирил Петков, България обяви на 18 март 10 руски дипломати, акредитирани у нас, за персона нон грата, като им даде 72-часов срок да напуснат страната Снимка: БГНЕС / Архив

Десетте руски дипломати, обявени от българските власти за персона нон грата, напуснаха страната, съобщиха от руското посолство в София за кореспондента на ТАСС в България

"Нашите дипломати и членовете на техните семейства напуснаха територията на България днес, в установения срок", каза пред ТАСС представител на посолството, предава БТА. 

По предложение на компетентните власти на България, съгласувано с министър-председателя Кирил Петков, България обяви на 18 март 10 руски дипломати, акредитирани у нас, за персона нон грата, като им даде 72-часов срок да напуснат страната. Посочените служители на посолството на Русия у нас са осъществявали на територията на България дейност, несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения, посочи МВнР. От посолството на Русия определиха решението за обявяването на персона нон грата на 10 техни дипломати за "ясно намерение да се сведе до минимум целият спектър на руско-българските отношения".

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова заяви пред руската телевизия "Русия-24", че Москва ще реагира на изгонването на дипломатите и отговорът може да е и "асиметричен", предаде ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    7
    до 2
    Много примитивно мислене имаш. Това, че не съм надупен към Хамерика не означава, че съм надупен към Русия. Защо не допуснеш, че търся истината, даже те насочих към един от източниците към нея за да я намериш и ти, а не да ръсиш глупости. Дано да ти плащат за тях, защото в противен случай значи, че си идиот.:)
  • -2
    6
    e3g5eg43
    vsichkite ste glupavi.. davaite biite se veche, az shte stoq tuk da si pravq shouto 🤣🤣🤣
  • 8
    5
    До 2
    А надупените на Русия, правят ли си труда да гледат,виждат и мислят?
  • -3
    4
    до 3
    Вместо да се звериш, че ти развалям хубавата тирада за това как Русия фалирала, ти предложих за момент да откъснеш от директивите, които са ти спуснали, бе трол безмозъчен и да прочетеш какво мислят по твоите въпроси твоите хора, бе гъзолизец нещастен.:) Аз къде съм ходил и ще ходя ти никога няма да отидеш. Ти си за еднократна употреба, нещо като тоалетна хартия за американски задници.:) Аман от идиоти! После защо сме най-бедните в Европа и от най-бедните в света. Нормално е да е така докато такива като теб имат избирателни права. :) Мунчо, прегръщай се с Кирчо и бягайте в Канада !
  • 5
    3
    до мислителя 2
    що не вземеш да си изнесеш едноклетъчното мислене към матушка россия? Да налееш малко ум и айкю там! И да се порадваш на икономика и просперитет! Вашата путинофилска мама...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари