Митничари задържаха над 1800 кутии цигари на Дунав мост

0
Контрабандните цигари са били укрити в леки автомобили
Контрабандните цигари са били укрити в леки автомобили Снимка: Агенция „Митници“

Контрабандните цигари са били укрити в леки автомобили

Общо 36 600 къса (1830 кутии) цигари с валиден български акцизен бандерол задържаха митническите служители на ТД Митница Русе при две проверки на леки автомобили, излизащи от България.

В първия случай на 14.10.2022 г. около 16:45 ч. в района на ГКПП Дунав мост - Русе е спряно за щателна митническа проверка превозно средство, пътуващо от България за Германия. При огледа митническите инспектори установяват, че на различни места във фабричните му кухини, праговете, зад задната броня и в две чанти са укрити множество кутии цигари с валиден български акцизен бандерол.

Ден по-късно - на 15.10.2022 г. около 18:20 часа отново в района на ГКПП Дунав мост - Русе е спрян за проверка лек автомобил, пътуващ за Румъния. Митническите служители откриват, че на мястото на резервната гума в багажника и в две пътни чанти са скрити кутии с цигари с български акцизен бандерол.

Общото задържано количество цигари от митническите власти при двата случая е 36 600 къса (1830 кутии), а на водачите са съставени актове за установяване на административно нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари