Митничари задържаха 3200 кутии цигари в районите на Видин и Русе

2
Митнически служители откриха общо 3210 кутии (64 200 къса) цигари, облепени с български бандерол, при четири проверки
Митнически служители откриха общо 3210 кутии (64 200 къса) цигари, облепени с български бандерол, при четири проверки Снимка: Архив

Митнически служители откриха общо 3210 кутии (64 200 къса) цигари, облепени с български бандерол, при четири проверки – две в района на Видин и две в района на Русе

И в четирите случая цигарите са собственост на водачите на превозните средства, тютюневите изделия са били укрити и за превоза им не са били представени документи съгласно акцизното законодателство.

В първите минути на 08.12.2020 г. митнически служители спират за проверка в района на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат лекотоварен автомобил с българска регистрация. При проверка на превозваната стока митническите служители откриват на дъното на кашони и затрупани с пакети царевични пръчици 102 стека или 1020 кутии (20 400 къса) цигари с валиден български акцизен бандерол от различни марки и разновидности. Водачът на автомобила заявил, че цигарите са негови, но не разполага с придружаващи документи съгласно Закона за акцизите и данъчните складове.

Същия ден, вечерта, при напускане на страната в района на ГКПП Дунав мост-Русе, митнически служители спират за проверка микробус с българска регистрация. 23-годишният водач и още шестима души пътуват за Германия. При извършена физическа проверка митническите инспектори установяват, че в багажа на шофьора и на различните места между багажа на пътници се пренасят 310 кутии (6200 къса) цигари от различни чуждестранни марки, облепени с валиден български бандерол. Водачът отказал да даде обяснения във връзка с откритите акцизни стоки, които са иззети.

На 06.12.2020 г. при друга проверка в района на ГКПП Дунав мост 2 митническите служители установяват 1540 кутии (30 800 къса) цигари, всичките облепени с валиден акцизен бандерол. Цигарите били увити в одеяла между личния багаж на шофьор на товарен автомобил. Водачът първоначално твърдял, че не превозва акцизни стоки, а след като митническите служители намерили тютюневите изделия, признал, че са негови, но не разполага с необходимите документи.

340 кутии (6800 къса) тютюневи изделия с български бандерол са задържани отново в района на Дунав мост при Русе при проверка на друг лекотоварен автомобил. Колата пътувала на 04.12.2020 г. от България за Германия, управлявана от български гражданин. Митническите служители открили цигарите, укрити в естествени кухини в купето на автомобила.

По случаите са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари