Митничари откриха над 11 000 кутии цигари на Дунав мост

0
11 585 кутии /231 700 къса/ цигари с български акцизен бандерол са иззети за нарушения на ЗАДС
11 585 кутии /231 700 къса/ цигари с български акцизен бандерол са иззети за нарушения на ЗАДС Снимка: БГНЕС / Архив

11 585 кутии /231 700 къса/ цигари с български акцизен бандерол са иззети за нарушения на ЗАДС, при митнически проверки в районите на Дунав мост Русе и Видин, през първите две седмици на юли.

При по-голяма част от случаите  пътниците не са представили необходимия придружителен документ за цигарите, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. Когато количествата са над лимитите за лична употреба, акцизните стоки, освободени от потребление на територията на страната /облепени с валиден български бандерол/, следва да се превозват за друга държава членка на ЕС с опростен придружителен документ, съгласно чл.76а, ал.1 от Закона за акцизите и данъчните складове. На нарушителите са съставени актове по ЗАДС.

При един от случаите митническите служители от ГД“ Митническо разузнаване и разследване“ извършват проверка на пътнически микробус с българска регистрация, управляван от български гражданин. Превозното средство, излизащо от страната през ГКПП Дунав мостВидин на 04.07.2019 г. е селектирано за щателна митническа проверка, при която са открити в чанти с дрехи 4639 кутии /92 780 къса / цигари от 6 различни марки, всички с валиден български бандерол.  В хода на проверката е установено, че цигарите са собственост на една от пътничките, българска гражданка.

В следващите три дни, при проверка на четири леки автомобила с българска регистрация, които са напускали страната през  ГКПП Дунав мостВидин, са открити общо 5546 кутии  /110 920 къса/ цигари с валиден български бандерол, укрити в личния багаж на пътниците.

Във фабричните кухини на вратите на пътнически микробус „Мерцедес Спринтер“ с българска регистрация, пътуващ от България за Холандия през Дунав мостРусе, на 08.07.2019 г., митническите служители откриват 1130 кутии /22 600 къса/ цигари, облепени с валиден български бандерол.

При други три случая, в началото на месец юли, щателни митнически проверки  установяват укрити във фабричните кухини на шофьорските кабини на три товарни автомобила, с турска и румънски регистрации, излизащи от страната през Дунав мостРусе,  270  кутии /5400 къса/ цигари без български бандерол с надписи „Duty free".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари