Митничари откриха 700 литра нелегален алкохол в Луковит

0
Над 2300 литра са задържани от ТД Митница Русе от началото на годината
Над 2300 литра са задържани от ТД Митница Русе от началото на годината

Над 2300 литра са задържани от ТД Митница Русе от началото на годината

На 23.02.2023 г. митническите служители от Сектор „Оперативен контрол - Свищов“ в ТД Митница Русе извършват проверка на частен дом, находящ се в град Луковит, съобщи Агенция „Митници“. В хода на проверката е установено, че в прилежащо помещение към имота е наличен „казан“ за изваряване на етилов алкохол, който не е регистриран като специализиран малък обект за дестилиране. В съседно помещение митническите служители откриват 700 литра течност с вид и мирис на етилов алкохол в различни туби с различна вместимост без документи за заплатен акциз съгласно Закона за акцизите и данъчните складове. Алкохолният продукт е иззет, като по случая е образувано досъдебно производство.

В рамките на месец (18.01-15.02.2023 г) при различни проверки митническите инспектори от отделите „Оперативен контрол“ в ТД Митница Русе са установили поредица от нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, при които са иззети още 1455 литра алкохол без заплатен акциз. Вследствие на извършените митнически проверки е задържано и едно съоръжение за изваряване на етилов алкохол. По случаите са образувани две досъдебни производства и са съставени седем акта за установяване на административни нарушения.

Общото количество на задържания от ТД Митница Русе от началото на годината наливен алкохол без документи за платен акциз надминава 2300 литра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Курамиянко
    Това е най-голямото престъпление - да си свариш ракия....Това. че убийци, трафиканти и какви ли не се разхождат на свобода, ама изобщо не е важно...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари