Мирослав Иванов: Как колегите от ГЕРБ сега се сетиха, националният празник да бъде променен от 3 март на 24 май?

0
Промяната на националния празник на страната следва да бъде взета след широк обществен консенсус, смята Иванов
Промяната на националния празник на страната следва да бъде взета след широк обществен консенсус, смята Иванов Видео: NOVA

„24 май е един страхотен празник, но това е поредната политическа игра за изместване на фокуса от важните теми”

Това мнение изрази зам.-председателят на НС.

В сряда стана ясно, че парламентарната група на ГЕРБ внася предложение в Народното събрание за промени в Кодекса на труда, с които да бъде обявен за национален празник 24 май. По думите на вносителите този ден обединява българския народ, превръща се в измерител на неговата емоционалност и е ден, в който българите засвидетелстват своята ценностна система и отправят послание към целият свят.

В студиото на „Денят на живо с Наделина Анева” по NOVA темата коментира Мирослав Иванов - зам.-председател на Народното събрание от квотата на „Продължаваме Промяната”. „За мен е много интересно как колегите от ГЕРБ 12 години не са внесли подобно искане. Как точно сега се сетиха, че националният празник следва да бъде променен от 3 март на 24 май? 24 май е един страхотен празник, но това е поредната политическа игра за изместване на фокуса от важните теми, за това да се ангажира вниманието на правителството и Народното събрание в посока, която няма да донесе нищо на българските граждани като реален ефект върху техния живот”, каза той.

Промяната на националния празник на страната следва да бъде взета след широк обществен консенсус. Към момента не сме го обсъждали в нашата парламентарна група. Дали това ще бъде референдум – пак казвам това ще бъдат средства в неправилна посока и то в момент на криза и ангажиране на обществено време и внимание по въпрос, който няма да бъде в полза на обществото”, добави Иванов.

По думите му в момента коалицията върви в правилната посока. „Има напрежение в Народното събрание. Опозицията се заяви като конструктивна, но в никакъв случай не е такава и надали някой български гражданин трябва да живее със съзнанието, че имаме такава. Напротив – тя се опитва всячески да разклати управлението, което не е в интерес на гражданите”, коментира той.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари