Миролюба Бенатова за Кристиян Юлзари от Русе: Запомнете това име

8
Журналистката постави висока оценка за разследването на ученика от Английската гимназия в Русе
Журналистката постави висока оценка за разследването на ученика от Английската гимназия в Русе

Както Dunavmost съобщи по-рано, ученик от Русе направи журналистическо разследване за злоупотребите с парите за младежки дейности.

Кристиян Юлзари от Английската гимназия в Русе потърси отговори на въпросите: Къде и за какво  отиват парите, които държавата взема от хазартните бизнеси, за да развива дейности по превенция на зависимости сред младите хора? Кои са неправителствените организации, които получават лъвския пай от тези средства? Ефективни ли са рекламните клипове и кампании като метод за борба със зависимостите и агресията?

Разследването на Кристиян, публикувано в  sCOOL Media, достойно може да се конкурира с работата на утвърдени разследващи журналисти, с опит в сферата.

"Това е журналистическо разследване, направено от ученик в английската гимназия в Русе. Казва се Кристиян Юлзари. Запомнете това име. Редакторската помощ е от Maria Cheresheva. Материалът му потвърждава вярването ми, че идват репортери, които знаят смисъла на професията. И трябва да опитват да стигнат границите на възможното. Приятно четене. (малко е дълъг, но това е поправимо)", пише Миролюба Бенатова във Фейсбук, като препоръчва материала на Кристиян да бъде прочетен.

Пълният текст на разследването може да видите ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари