Минусови температури в Западна България

0
През деня днес от запад ще започне ново заоблачаване, което до края на деня ще обхване цялата страна
През деня днес от запад ще започне ново заоблачаване, което до края на деня ще обхване цялата страна

Минусови температури бяха отчетени в Западна България.

В 5 часа сутринта след ясната нощ бяха отчетени – минус 4 градуса в София и Кюстендил, -3 във Видин, -2 в Благоевград, информира НИМХ.

През деня днес от запад ще започне ново заоблачаване, което до края на деня ще обхване цялата страна. Ще духа до умерен, на север от планините временно силен вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 11° и 16°: в София - 12, в Монтана, Шумен и Пловдив 15 градуса, 16 градуса в Плевен, Русе и Силистра.

Над Черноморието през деня облачността ще намалее до предимно слънчево време, но привечер от запад отново ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални температури ще бъдат 10°-15°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно. Ще духа умерен, по билата временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 2°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари