Министър Василев: Идентифицираме всички юридически лица в санкционираните фирми по "Магнитски"

0
Кои държавни фирми имат свързаност с общо 64-те в обявения списък е един от най-важните въпроси, който в момента се проверява от ведомството
Кои държавни фирми имат свързаност с общо 64-те в обявения списък е един от най-важните въпроси, който в момента се проверява от ведомството Видео: БНТ

Финансовият министър Асен Василев даде подробности за допълнителния списък с фирми по закона "Магнитски", който вчера беше публикуван от финансовото министерство

"В решението на Министерски съвет ясно е записано, че трябва да се идентифицират всички юридически лица в списъка на фирми, свързани със санкционираните по "Магнитски". Това обясни на брифинг финансовият министър Асен Василев, цитиран от БНТ.

Кои държавни фирми имат свързаност с общо 64-те в обявения списък е един от най-важните въпроси, който в момента се проверява от ведомството.

"От всички министерства са дадени указания за всички предприятия с над 50% държавно участие да огледат съществуващите договори и взаимовръзки, все още нямаме обратна връзка", уточни министър Василев.

Днес беше прието постановление за реда и начина за отпускане на държавна помощ на туроператорите, което ще даде сигурност в бизнеса и ще осигури спокойствие на потребителите на туристически пакети в България, съобщи зам.-министърът на туризма Даниела Стоева.

Това е втора част от планираната сума в размер на 51 милиона лева, над 16 милиона в момента е остатъчната сума, които ще бъдат разпределени между компаниите, които все още дължат пари на крайните потребители, уточни Стоева.

"Стартираме процедурата по приемане на документите на 1 юли", допълни зам.-министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари