Министър Петков: Първо да спрат кражбите, после да се мисли за бюджета

1
Петков обясни, че основното различие с предложения за премиер Николай Василев е в това дали трябва да се гони на всяка цена балансиран бюджет
Петков обясни, че основното различие с предложения за премиер Николай Василев е в това дали трябва да се гони на всяка цена балансиран бюджет Видео: bTV

Растежът ще дойде след спиране на кражбите

„Говорихме с Николай Василев. Имаме различия как трябва да се развиват финансите и икономиката, особено финансите“. Това обяви в интервю за предаването „Лице в Лице“ по bTV служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Когато представи състава на правителството, което ще предложи на другите партии в парламента, лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов уточни, че трима служебни министри са били поканени, но са отказали – Петков, служебният министър на финансите Асен Василев и на образованието – проф. Николай Денков.

Петков обясни, че основното различие с предложения за премиер Николай Василев е в това дали трябва да се гони на всяка цена балансиран бюджет.

„За нас най-важното е да се постигне растеж като се спрат всички кражби, всички кранчета. За Василев балансираният бюджет е голям приоритет, което според нас не е най-оптималното. Ние очакваме, че хората, които са взимали държавните средства, ще използват този момент и ще настройват различни групи от обществото срещу правителството“, обясни Петков.

На него от ИТН са предложили да остане начело на Министерството на икономиката, но на Асен Василев са предложили Министерството на екологията или да е министър без портфейл.

Относно заявката на Трифонов да бъде приватизирана Българската банка за развитие (ББР) служебният министър на икономиката смята, че тя е била за закриване във вида, в който служебният кабинет я е заварил, но вече може да е полезна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари