Министър Денков: Поискали сме увеличение на учителските заплати с 13,5%

0
"13% увеличение на заплатите води до 125% от средната заплата", обясни Денков и подчерта, че е получил подкрепата на синдикатите
"13% увеличение на заплатите води до 125% от средната заплата", обясни Денков и подчерта, че е получил подкрепата на синдикатите Снимка: БГНЕС / Архив

"Учителите имат право да поставят условия. Подкрепям ги"

Това заяви просветният министър акад. Никола Денков във връзка с изпитите на учениците в края на скоро и дали то да бъде присъствено или дистанционно, предаде БГНЕС.

"Всяка силова мярка би предизвикала обратна реакция. Опитваме се да убедим и младежите, и родителите, че ще получат по-качествено образование в клас", подчерта още Денков.

"Около 125% от средната работна заплата сме поискали увеличение на учителските заплати, поискали сме допълнителни средства за квалификация на учителите, плюс квалификация за справяне в кризисни ситуации," каза още Денков.

"13% увеличение на заплатите води до 125% от средната заплата", обясни Денков и подчерта, че е получил подкрепата на синдикатите.

На церемония в Министерството на образованието и науката днес министърът награди учениците, които спасиха част от обитателите на Дома за възрастни хора в село Рояк при пожара в сградата на 22 ноември т.г.

"Гордеем се, че в България има младежи като вас. Възхищавам се на вашето себеотрицание, защото да рискуваш собствения си живот е върховното себеотрицание. Човещината спасява, буквално и преносно. Благодаря ви, че с общия ви пример връщате вярата ни в доброто", обърна се Денков в момчетата.

„Уважаеми родители, емпатията е висша човешка добродетел. Тя е присъща само на тези, които имат сетива за проблемите около нас. Вие сте изпълнили най-важната си мисия в живота – да възпитате такива отговорни деца. Гордейте се", заяви още министърът,обръщайки се към родителите на младежите, които днес бяха наградени за благородната си постъпка.

"Уважаеми учители, благодаря ви, че давате знания на вашите ученици и че ги изграждате като отговорни личности. Наистина имаме нужда от такива примери в нашето общество. Радвам се, че 2 дни след вас имаше друг такива примери – младежи, влязоха в язовир, за да спасят едно семейство. Човещината в душите ви е изключителна“, каза още образователният министър

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари