Министър Ангелов се хвали: Вече сме на на второ място по смъртност в ЕС

1
"България беше извадена от високо рисковите зони и вече сме само рискова зона за коронавирус. Гордо мога да кажа, че това е заслуга на всички нас", каза министърът на здравеопазването в оставка
"България беше извадена от високо рисковите зони и вече сме само рискова зона за коронавирус. Гордо мога да кажа, че това е заслуга на всички нас", каза министърът на здравеопазването в оставка Видео: bTV

"България вече е на 20-о място в ЕС по заболеваемост и на второ по смъртност. По отношение на 14-дневната заболяемост се отчита трайна тенденция за намаляването й. Същото е и по отношение на смъртността"

Това съобщи на редовния брифинг в четвъртък здравният министър в оставка Костадин Ангелов, цитиран от bTV.

По отношение на пациентите в лечебни заведения се вижда, че намаляват хоспитализираните. По-малко са и случаите в интензивните структури.

"България беше извадена от високо рисковите зони и вече сме само рискова зона за коронавирус. Гордо мога да кажа, че това е заслуга на всички нас. Второто важно е, че вчера имаше над 32 000 ваксинирани за един ден. Аз казах, че целта, която можем да постигнем през месец май, е 50 000 ваксинирани на ден. Скоро ще стигнем 1 милион ваксинирани българи и заедно с преболедувалите ще имаме 1,5 милиона под защита", каза Ангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари