Министър Ангелкова завежда дело срещу Бранимир Ботев

0
Твърденията, че управлението й дава туризма на мутрите, влияели негативно на имиджа на страната
Твърденията, че управлението й дава туризма на мутрите, влияели негативно на имиджа на страната Снимка: БГНЕС

"Ще заведа дело за клевета, защото се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния." 

Това се посочва в цитирана от Агенция "Фокус" позиция на министъра на туризма Николина Ангелкова, след като по-рано днес бившият ресорен зам.-министър Бранимир Ботев обяви, че е бил обект на сплашване.

Той свърза случилото се вчера вечерта със свое интервю от преди няколко дни, в което заявил, че „Начинът, по който се управлява туризмът от Ангелкова и хората около нея, предоставя индустрията в ръцете на мутрите”.

Подобни връзки са абсолютно безпочвени. Не искам да мисля, че това е част от сценарий, но обръщам внимание, че такива послания и сигнали от дестинация България могат да повлияят изключително негативно на българския туризъм“, пише Николина Ангелкова.

Ботев беше част от екипа й до началото на 2015 г. като назначение на Патриотичния фронт, като преди това беше в кабинетите „Орешарски” и „Близнашки”. Ангелкова беше в конфликт с него още от самото начало на съвместната им работа. Срещу работата на Ботев протестираше и туристическият бранш.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари