Милков запозна австрийски дипломат с плановете за летище Русе

1
Говорихме за усилията ни по възстановяването на вътрешните полети от летище Русе до София, сподели кметът Милков в социалните мрежи
Говорихме за усилията ни по възстановяването на вътрешните полети от летище Русе до София, сподели кметът Милков в социалните мрежи Снимка: Община Русе

Още едно полезно познанство за Русе, носещо нови възможности за развитие

Така кметът Милков описа срещата си с австрийски дипломат, който посети днес в Русе. Ето какво сподели Милков в социалните мрежи.

"Малко след встъпването си в длъжност ни посети новият търговски съветник на австрийското посолство Филип Купфер. С него обсъдихме работата на екипа ми с ръководството на Тракия икономическа зона за пренасянето на полезния им модел на наша територия. Говорихме за усилията ни по възстановяването на вътрешните полети от летище Русе до София и проекта за изграждане на голям паркинг за тировете на общинска територия с общото участие на частни инвеститори и държавата.

Не пропуснах да му разкажа и за корабостроителницата, като подчертах, че държавата, а не някой друг, трябва да избере стратегически инвеститор, който да я възстанови.

Г-н Купфер се ангажира да бъде посредник на посланията ми до организациите и институциите, с които работи, сред които е и Стопанската камара на Австрия- Advantage Austria. Тя действа за непрекъснатото задълбочаване на двустранните бизнес отношения, като през 2021 българският износ на стоки до месец май е нараснал със значителните 28,2%, а австрийският износ към България с 4,9%."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари