Милко Калайджиев: Бях поканен на рожден ден, а не на участие

1
Изпълнителят казва, че не е знаел, че в заведението ще има толкова много хора
Изпълнителят казва, че не е знаел, че в заведението ще има толкова много хора Видео: bTV

Изпълнителят казва, че не е знаел, че в заведението ще има толкова много хора

Санкции и глоби са наложени след драстичните нарушения на COVID мерките в Пловдив. Полицията разкри незаконни частни партита, провеждани в популярни ресторанти в града.

В едно от събиранията, като изпълнител участва и фолк звездата Милко Калайджиев.

Властите настояха за максимални наказания. След проверката на полицията снощи в пловдивски заведения бяха съставени актове за административно нарушение на общо 68 души.

Пред bTV Милко Калайджиев заяви, че е бил поканен като гост на рожден ден на семейни приятели и като поздрав изпълнил няколко песни. Но както и да е било планирано, то е незаконно. Според заповедта на здравните власти, работата на заведенията е забранена на този етап, както и събирането на повече от 15 души на едно място.

В петък вечерта Милко Калайджиев избяга от журналистите, след като полицията неочаквано удари заведението, в което фолк-певецът забавляваше над 50 гости на частно парти. Фолк изпълнителят получи акт за неспазване на дистанцията от метър и половина:

"На физически лица всъщност максималният размер е до 1000 лева", каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Никой от участниците в празненството не пожела да говори. По-късно пред bTV Калайджиев заяви, че бил поканен като гост на рожден ден на семейни приятели.

Аз не съм знаел, че ще има толкова много хора, десетина, петнайсет човека, ако има е нормално, нали така? То беше много рано. Не знам дали Вие знаете в колко часа беше това нещо? Това се случи към 8:20 ч. някъде снощи. Не е било късно, отидох, хората вече бяха седнали там и какво да правя. И аз седнах, и така. Поздравих рожденика с две-три песни, това беше от мен и в осем и двайсет, и трийсет дойде полиция и всеки си даваше личната карта и направиха актове на всички и това е всъщност цялата история“, каза фолк изпълнителят.

Аз спазвам стриктно всичко. От горе-долу от края на месец октомври всички участия са отложени“, казва Калайджиев.

Собственикът на рибния ресторант, в който се е състояло партито, днес беше в заведението, но отказа да говори. Управителят на другия ударен от полицията ресторант заяви, че ще обжалва наложените актове в съда.

"Направиха ни актове на всички за неносене на маски. А ние нямаме задължение да носим маски, след като не работи заведението изобщо. И ние сме 12 човека!", управителят на заведение Тихомир Монов.

Версията на Тихомир Монев е, че в ресторанта му е имало заснемане на онлайн реклама с танцьорки, а не парти с гости и клиенти. Убеден е, че станал жертва на конкуренцията.

"Навремето пращаха мутрите да бият, сега прашат полицията!", казва Монов.

Полицейската акция в Пловдив предизвика коментара и на премиера.

Тук има тарикати, които лъжат държавата, а те лъжат себе си, защото ще се разболеят. видно е, че б-я с тези мерки, с дистанция, България се движи в сравнение с другите хора в невероятно либерален начин“, заяви Бойко Борисов.

От "Пайнер" заявиха, че Милко Калайджиев не се е допитал до тях за нерегламентираното си участие в Пловдив.

Точна статистика на нарушеният няма, но източници от МВР казват, че полицията всеки ден разкрива поне едно заведение, което работи в нарушение на мерките. Един от най-фрапиращите случаи е около Коледа, когато персоналът в софийско заведение държа като заложници своите клиенти часове наред, за да не допусне проверяващите органи вътре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари