Отвориха магазин, в който всичко струва по 65 стотинки

6

Милиардерът основател на нискотарифната авиокомпания EasyJet влиза на пазара на дискаунт супермаркетите.

Стелиос Хаджи-Йоану стартира верига магазини на име еasyFoodstore, която ще продава небрандирани хранителни продукти на ниски цени, пише Profit.bg.

Първият магазин бе отворен тази седмица в Западен Лондон. През месец февруари всичко в магазина струва по 25 английски пенса - или 0.65 лв.

Хаджи-Йоану е споменавал в интервюта, че цените впоследствие ще нараснат средно до около 50 пенса, или 1.29 лв.

Нискотарифният магазин ще продава продукти като кафе, паста, бисквити, хляб, супи, консерви, картофи, портокалов сок и захар.

В магазините засега още няма да се продават прясно месо и плодове.

Той е рекламиран като по-евтина алтернатива на Aldi и Lidl, които са най-популярните дискаунт вериги във Великобритания и ще има за цел да обслужва най-бедните квартали в страната.

Aldi и Lidl шокираха пазара на хранителни стоки във Великобритания в последните години, принуждавайки най-големите супермаркети в страната да намалят значително цените и да уволняват служители, за да останат конкурентни, пише Business Insider.

Главният изпълнителен директор на притежаваната от Wal-Mart - Asda, която е втората най-голяма британска верига супермаркети, определи новата конкурентна среда, създадена от Aldi и Lidl, като "най-голямата в историята на търговията на дребно."

Сега Хаджи-Йоану се опитва да размести още повече пластовете на пазара на хранителни стоки със своята верига еasyFoodstore.

Рекламното послание на веригата е "Без скъпи марки, само храна на честни цени."

"Голямата четворка“ - вериги във Великобритания, която включва Tesco, Sainsbury's, Morrisons и Asda, вече търсят начини да се борят с нарастващата конкуренция и с удобството на онлайн пазаруването.

Хаджи-Йоану споделя пред Guardian през 2014 г., че е решил да започне този бизнес, след като е прочел за увеличаването на броя на хранителните банки във Великобритания.

Той планира новата верига да продължава да работи, дори и ако е на загуба, стига да задоволява нуждите на общностите там, където ще се отварят нови магазини.

"Това е още един начин, по който марката easy ще може да обслужва не толкова заможните хора," казва милиардерът на сайта на easyFoodstore.

"Предвид опита ми в раздаването на храна безплатно в Гърция и Кипър, това е един по-комерсиален опит да продавам основни храни за 25 пенса на артикул на хората, които не работят или работят за малко пари и живеят в района на Парк Роял в Лондон."

Хаджи-Йоану е раздавал храна на бедните в Гърция и Кипър чрез благотворителна организация.

Той създава авиокомпанията EasyJet през 1995 г. и оттогава успява да разшири дейността на марката easyGroup в още няколко сектора, между които транспорт, места за настаняване, а наскоро и хранителни продукти, в това число и марката "EasyPizza.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари