Милена Хинкова ще ръководи РИК - Русе за пореден път

1
Всички политически сили изразиха съгласието си с кандидатурата на Хинкова
Всички политически сили изразиха съгласието си с кандидатурата на Хинкова Снимка: Кадър от Кис 13

За пореден път политическите сили не успяха да постигнат пълен консенсус при консултациите за сформиране на Районната избирателна комисия /РИК/ за Русенска област, съобщиха от пресцентъра на ОА .

Така съставът на РИК - Русе за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2-и октомври ще бъде определен от Централната избирателна комисия. Това трябва да се случи най-късно до другия петък – 12 август.

В началото на консултациите областният управител Анатоли Станев призова участниците да проявят разбирателство помежду си и да издигнат кандидатури за състава на РИК, които да са доказани професионалисти, а не просто политически лица.

На практика консенсус имаше единствено относно председателския пост. Всички политически сили изразиха съгласието си с кандидатурата на Милена Хинкова, издигната от „БСП за България“. Припомняме, че на последните три избора именно тя оглавяваше комисията и нямаше проблеми при подготовката и протичането на вота. Тя е юрист по професия и разполага с богат опит в сферата на административното право.

Раздорът между партиите дойде от двете заместник-председателски места и това за секретар. Оказа се, че четири партии се борят за три места. От „Продължаваме промяната“ поискаха секретарското място. За него те предлагат председателя на адвокатската колегия в Русе Ангел Стефанов. Мястото обаче се оказа желано и от още две формации – ДПС и „Възраждане“. Съответно става дума Елиз Халил, която досега е била заместник-председател на РИК, а от „Възраждане“ бе предложена Лиляна Владимирова, която има стаж като юрист в Областната администрация преди години, а сега работи като адвокат.

Ако обаче исканията им не бъдат удовлетворени, от трите партии ще се борят за някое от заместник-председателките места. Другите две предложения за заместник-председател на РИК са от ГЕРБ-СДС – Николай Братованов и от ИТН – Ина Райчева. Николай Братованов е юрист по професия и е бил председател на комисията, а в последствие и част от ръководството на РИК. Ина Райчева е дългогодишен съдия и е заемала поста заместник-председател на РИК.

Колкото до членовете на РИК предложението на ПП е за Александър Ганчев, Корнелия Добрева и Звезделина Рафаилова, а от ГЕРБ-СДС са Антоанета Йонкова и Миглена Ангелова като представител на СДС. За членове от ДПС предлагат Шейнур Еюб, „Демократична отново предлагат Стефан Бонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    ЗИЙГ ХАЙЛ
    "В началото на консултациите областният управител Анатоли Станев призова участниците да проявят разбирателство помежду си и да издигнат кандидатури за състава на РИК, които да са доказани професионалисти, а не просто политически лица." НИКАКВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИЦА НЕ СТЕ,А СТЕ ЕДНИ НАЙ-ОБИКНОВЕНИ,НО ОБЗАВЕЛИ СЕ ЗАДНИЦИ НА ГЪРБА НА БАЛАМИТЕ !!! ЛАПАТЕ И СЕРЕТЕ ПО ИЗРОДСКАТА ЛАЙНАРСКА ВРЕДНА ЗА ШИБАНИСТАН Т.НАР.ПОЛИТИКА!! НИКАКВА ПОЛИТИКА НЕ Е ТОВА,А СТЕ СБОР КРАДЦИ...А ТАЯ Е ПОРЕДНАТА ТЪПА ,НИКАКВА,НО СГОДНА ВАМ МУЦУНА..ВСЕ ОТ ВАШИЯ ОБЩ ЦИГАНСКИ ТАБОР ! САМО ЕДИН Е ВЪПРОСА- КОГА ТАБОРЪТ ВИ ЩЕ ОТЛЕТИ КЪМ НЕБЕТО???
  • 7
    2
    Вечната Амбър
    Няма пътуване от тез комунистически мутри , пуууу!
  • 9
    1
    Докога
    Този д$рт дино&авър?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари