Милена Хинкова е преизбрана за шеф на РИК - Русе

0
Тя бе кандидат за поста заедно с представителя на ГЕРБ Анелия Петрова
Тя бе кандидат за поста заедно с представителя на ГЕРБ Анелия Петрова Снимка: Русе медиа / архив

Централната избирателна комисия определи състава на Районната избирателна комисия-Русе, след като политическите сили не успяха да постигнат съгласие на консултациите при областния управител.

Очаквано за председател на РИК отново бе назначена Милена Хинкова от „БСП за България“, която бе начело на комисията и при редовните парламентарни избори на 4 април. Тя бе кандидат за поста заедно с представителя на ГЕРБ Анелия Петрова. По време на консултациите ГЕРБ настояха, ако Милена Хинкова бъде определена за председател от ЦИК, тогава Анелия Петрова да стане секретар, за да имат представител в ръководството.

Желанието им е било удовлетворено от ЦИК за сметка на другата кандидатура за секретарския пост – на ДПС в лицето на Шейнур Еюб. Еюб, който при редовните избори бе зам.-председател на РИК, отново ще изпълнява същите задължения, информира Русе Медиа.

Другият зам.-председател ще бъде Ина Райчева, предложена от „Има такъв народ“. Предложението на „Демократична България-Обединение“ за зам.-председател в лицето на Стефан Бонев не е удовлетворено – той ще бъде отново само член на РИК. Районната избирателна комисия ще встъпи в правомощията си на 22 май.

Ето и пълния състав на РИК-Русе:

Председател: Милена Хинкова

Зам.-председатели: Ина Райчева и Шейнур Еюб

Секретар: Анелия Петрова

Членове:

ГЕРБ – Николай Братованов, Борислав Жечев, Миглена Ангелова, „Има такъв народ“ – Ангел Стефанов, Дилян Николов, „БСП за България“ – Екатерина Заякова, ДПС – Елиз Халил, „Демократична България-Обединение“ – Стефан Бонев, „Изправи се! Мутри вън!“ – Станимир Бояджиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари