Милена Фучеджиева с отрезвяващ коментар за изборите в България

66
Да му мисли, който няма дом другаде. Бих посъветвала младите хора да не мислят много, а да си потърсят късмета извън България
Да му мисли, който няма дом другаде. Бих посъветвала младите хора да не мислят много, а да си потърсят късмета извън България Снимка: Фейсбук

Не съм изненадана от резултатите. Бойко Борисов и ГЕРБ знаеха какво ще им коства неподаването на оставка по време на протестите, едва ли са изненадани и те. Големите печеливши са Слави Трифонов и Христо Иванов. Честито!

Това са двата полюса на българското общество. Отсега нататък наричайте Бойко Борисов център, какъв всъщност винаги е бил.

Вчера по БНТ казах, че българите в чужбина масово ще гласуват за Слави и бях права. В коментарите отдолу ме обвиниха, че не разбирам от политика. Разбирам дотолкова, че можех сега да съм депутат, но моят житейски избор не е това.

За ДПС колкото и да гласуват младите български турци, които "не знаят български и не могат да четат и пишат да си попълнят бюлетините", което е скандално, те едва ли вече някога ще имат по-висок резултат от партията на Трифонов. И тук идва големият проблем. Партия без физически присъстващ водач - тотален прецедент. Вероятно е вярно това, което се говори, че Трифонов е болен. На предизборния си концерт изпя една единствена песен седнал на стол. Не че не може да се управлява каквото и да било по зуум, както разбрахме, но все пак ще трябва да се появява физически в Народното събрание, освен ако не стане Делян Пеевски 2 по неприсъствие.

Провалът на Нинова е впечатляващ. Щом вчера Нешка Робева се колебаеше дали да гласува, беше ясно, че БСП се превръщат в маргинали.

Не завиждам на Бойко Борисов и подкрепям експертно правителство.

Оттук нататък следват гадни години, в пъти по-гадни от това, което беше. Прибрах се от Америка 2010 когато ГЕРБ бяха дошли на власт, в момента никак не ми се остава в България, знаейки какво следва. Никоя от спечелилите партии няма да може да постигне резултатите на ГЕРБ след 4 години за да съставя сама правителство. Има такъв народ са прекалено селски, Демократична България са прекалено градски. БСП са в хронична липса на лидер. Бойко Борисов като център няма алтернатива. Христо Иванов никога не може да бъде това, Слави също. Корнелия не съществува в този разговор. Доган също.

България е в сериозна криза. Идва пак тежка зима преди още да е свършила предишната. Можем само да се надяваме на социална и политическа интелигентност от страна на новите фактори в българската политика. И ако досега не съм искала да слушам и гледам новини и политици, отсега нататък в пъти по-малко ще искам. Това, което се случи не е изненадващо, но е потресаващо. И феноменално. Слави отгледа избирателите си, поникнали като възторжени халюциногенни гъби на онзи стадион пред който те му се врекоха във вечна любов. Сега тези гъби създадоха фантазмен политически свят. Желая успех на колегите-сценаристи, макар и с огромен страх и свито сърце. Какво разбират те от политика и управление на държава?! Бойко Борисов беше съветван години наред от каймака на нео-либералната мисъл в България, той бивш пожарникар, те деца на втори, трети ешелон партийци, и тази симбиоза работеше доста прилично дълго време. Кой ще съветва Трифонов?

Българите казаха "да, да, да, да, да, да". Да видим какво ще им донесат сбъднатите желанията от всякакво политическо естество. Да му мисли, който няма дом другаде. Бих посъветвала младите хора да не мислят много, а да си потърсят късмета извън България. Упс. Не може. Пандемия е. Ще седите тук да ви лекуват чичо докторите Слави и Христо. Слава богу, че детето ми никога истински няма да знае, че има такава държава.

Милена Фучеджиева

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари