Microsoft инвестира 1 милиард долара в компания на Илон Мъск

0
Компаниите обявиха, че технологията, която планират да изградят, е общ изкуствен интелект
Компаниите обявиха, че технологията, която планират да изградят, е общ изкуствен интелект

Microsoft ще инвестира 1 млрд. долара в компанията на Илон Мъск OpenAI за създаването на изкуствен интелект, който може да се справя с по-сложни задачи.

Чрез своето партньорство компаниите ще изградят новата технология Azure AI, а Microsoft ще стане ексклузивен облачен доставчик на OpenAI, според изявленията. Компаниите обявиха, че технологията, която планират да изградят, е общ изкуствен интелект (AGI), който ще бъде способен да разрешава по-сложни задачи, отколкото в момента са възможностите на AI.

“Модерните AI системи работят добре за конкретен проблем, за който са били обучавани, но да накараш AI системите да се справят с някои от най-сериозните проблеми, пред които е изправен светът днес, ще изисква генерализация и усвояване на множество AI технологии,” се казва в прессъобщението на компаниите.

“Визията на OpenAI и Microsoft е общият изкуствен интелект да си сътрудничи с хората за разрешаването на неразрешими проблеми в най-различни дисциплини, в това число глобални предизвикателства, като климатичните промени и по-персонализираното здравеопазване и образование.”

Вместо да създава изцяло нов собствен продукт, OpenAI обяви в изявлението си, че е решила да лицензира част от своите “технологии, предшестващи AGI” и да направи Microsoft своя предпочитан търговски партньор.

“Ние смятаме, че създаването на полезен AGI ще бъде най-важното технологично развитие в човешката история, като то има потенциал да оформи пътя на развитие на човечеството,” казва от OpenAI.

OpenAI е съоснована от Мъск, Грег Брокман, Иля Суцкевер и Сам Алтман, който е главен изпълнителен директор на компанията, припомня CNBC.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари