МФ „Мартенски музикални дни“ продължава със световна премиера

1

Програма на фестивала за първите три дни на октомври

Знаменитата пианистка Елена Башкирова ще изнесе на 1 октомври (петък) забележителен в репертоарно отношение класическо - романтичен концерт в рамките на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“. В него често изпълнявани композиции се редуват с редки, но изключително красиви заглавия и творби като „Поетични звукови картини“ на Дворжак и преработката за пиано на Ф. Лист на прочутия вокален цикъл на Бетовен „На далечната любима“. По време на концерта световноизвестната пианистка ще изпълни и творби на Моцарт и Шуман.

На 2 октомври ще се проведе втората джаз-вечер, която ще ни срещне с Джаз-секстета на Михаил Йосифов, събрал талантливите си възпитаници от НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в програма, посветена на 100-годишнината от основаването на академията.

След 16-годишно отсъствие от русенската фестивална сцена в града се завръща и оперната прима Красимира Стоянова. Публиката ще я види в заключителната фестивална вечер „Метаморфози“ на 3 октомври като солист на Русенския фестивален оркестър с прочутите "Четири последни песни" на Рихард Щраус, под диригентската палка на Маестро Емил Табаков.

В същата програма е и другото голямо събитие по време на „Мартенски музикални дни“ – световната премиера на Концерта за цигулка, написан от Емил Табаков специално за Русенския фестивален оркестър и цигуларя Светлин Русев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари