Международни светила на хирургията идват в Русе

3
Между 24 и 26-ти март в Русе ще се проведе второто издание на симпозиума „Пролетни хирургични дни“
Между 24 и 26-ти март в Русе ще се проведе второто издание на симпозиума „Пролетни хирургични дни“

Между 24 и 26-ти март в Русе ще се проведе второто издание на симпозиума „Пролетни хирургични дни“

Светилата на хирургията ще се съберат отново в град Русе между 24 и 26-ти март за второто издание на симпозиума „Пролетни хирургични дни“. Форумът, организиран от Лечебни заведенияМедика“ и Русенски университет „Ангел Кънчев“, очаква над 200 участници от страната и чужбина, съобщават от лечебното заведение.

В научната програма са включени над 70 доклада на медици, специалисти по Хирургия (Обща, Детска, Съдова, Пластично-възстановителна и естетична, Лицево-челюстна и Неврохирургия); Ортопедия и травматология и Урология. Темата „Хирургията днес, хирургията утре“ ще дискутират преподаватели от осем университета от страната и лекари от над 15 водещи родни клиники.

Акцент във второто издание на симпозиума е детската хирургия, като своите трудове ще представят двама видни специалисти от Милано, Италия - проф. д-р Джианантонио Манцони, директор на клиника по Детска урология, и доц. д-р Алфредо Берреттини. Участие във форума ще вземе и хирургът, ръководител на клиника по Детска хирургия към Детска болница „Мария Кюри“ и преподавател в Медицински университет „Карол Давила“ в Букурещ, Румъния – проф. д-р Себастиан Йонеску.

Събитието, насочено само към медицински лица, ще се провежда едновременно в трите лекционни зали на Гранд хотел „Рига“. Предвидена е специална сесия, по време на която опит ще обменят и медицинските сестри.

Симпозиумът е и една от инициативите, с които УМБАЛ „Медика Русе“ ще отбележи своята 10-та годишнина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    ...
    Медика сиреч герберика ака точиздравнакасичка.
  • 3
    1
    Абе
    Защо пренебрегвате азиатското тракторно светило, нищо че не е хирург, той може да предложи иновации как да се оперира с наклонена хирургична маса, без последици за оперирания. Зачетете го човека, толкова неща можете да научите от него и най вече за лява ръка и десен джоб
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари