Международен форум за професиите на бъдещето в Русе

0
Училище „Леонардо да Винчи“ домакин на международен форум за професиите на бъдещето
Училище „Леонардо да Винчи“ домакин на международен форум за професиите на бъдещето

Училище „Леонардо да Винчи“ домакин на международен форум за професиите на бъдещето.

Как изглежда офисът на бъдещето и какви са професиите на хората в него; какво е 5G мрежа и как се използва; дали електронната ни идентичност ще стане по-сигурна – това са само част от темите на четиридневния работен форум, който събира в Русе учители и ученици от шест държави.

Домакин на събитието е училищеЛеонардо да Винчи“, единственият български партньор в международния консорциум по проект „Изкуственият интелект, технологиите и професиите на бъдещето“, финансиран от Програма „Еразъм+“. По покана на училището в Русе се очакват представители на партньорите от Португалия, Франция, Кипър, Полша и Румъния.

Програмата на международния форум предвижда презентации, дискусии, практическа работа в малки групи, тренинги и още много инициативи за учителите и за учениците. Освен по посочените идеи те ще работят също така и по темите на киберсигурността – кибер атаки, фалшиви новини, манипулиране на информацията; ще споделят визията си за бъдещето на банките, новите технологии и новите платежни системи; ще дискутират как облачните технологии предизвикват революция в разбирането за професионални задължения и работно място и т.н.

Проект „Изкуственият интелект, технологиите и професиите на бъдещето“ е един от четирите нови проекта на училищеЛеонардо да Винчи“ от тази година, чрез които училището внедрява иновативни методи в учебния процес, прилага опита на други европейски държави и разширява професионалния капацитет на своите преподаватели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари