Местен референдум в село Катуница

0
Жителите ще гласуват "за" и "против" добива на инертни материали
Жителите ще гласуват "за" и "против" добива на инертни материали

Жителите на с. Катуница, общ. Садово ще могат да дадат своя вот „За” или „Против” добива на инертни материали от находище „Кацара”, участък „Кацара2” в землището на селото.

Решението на Общинския съвет в Садово бе взето на Редовно заседание, проведено на 20 август, предава Агенция Фокус. Тогава с пълно мнозинство бе прието предложението на председателя на Общинския съвет и групата съветници от БСП за провеждане на допитването.

Поводът за искането е Решение на Министерски съвет 85/9.02.2018г., с което е предоставена концесия за добив на инертни материали на дружеството „Арт Принт” ЕООД с концесионната площ 235,534 декара.

Въпросът на който ще отговарят хората е формулиран така: „Против ли сте органите на местното самоуправление и местната администрация в Кметство Катуница и Община Садово да издават и съгласуват всякакви административни актове и разрешения от компетентността си, включително за изграждане на сгради на основно застрояване и за поставяне на преместваеми обекти, във връзка с концесия за добив на строителни материали – пясъци и чакъли от находище „Кацара”, участък „Кацара2” в землището на с. Катуница, община Садово?”.

За да бъде валиден референдумът, трябва да гласуват минимум 40 на сто от имащите право на глас жители на Катуница, които са около 1600 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари