Медицинските сестри в болницата в Карлово ще взимат 950 лева

0
Управителят на лечебното заведение обаче предупреди, че болницата може да има финансови проблеми
Управителят на лечебното заведение обаче предупреди, че болницата може да има финансови проблеми

След протести и заплахи за масови оставки медицинските сестри от болницата в Карлово се споразумяха с ръководството за по-високи заплати.

Те ще получават 950 лева на месец. Досега вземаха между 720 и 750 лева.

Очаква  се сестрите от детско и вътрешно отделение да оттеглят колективните си оставки, веднага след като бъдат подписани новите трудови договори. Управителят на лечебното заведение обаче предупреди, че болницата може да има финансови проблеми, ако Здравната каса не вдигне с 20% цените на клиничните пътеки.

„Определям го като победа. Все пак сме настоявали за нещо, което смятаме, че го заслужаваме. Като видим договорите си и подпишем новите договори от днешното споразумение, ще си оттеглим оставките”, заяви Петя Николова – мед. сестра в  МБАЛ - Карлово.

„На всички по равно - 950 лева. Това е споразумението. Нито от общината, нито от пътеките са дошли постъпленията, от собствените ресурси са. Има един възмезден кредит към общината - 60 000 лева, който изтича декември месец. Ще се постарая да го разсроча за още една година”, коментира д-р Христо  Пелев - управител на МБАЛ- Карлово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари