Медицински сестри протестираха срещу уволнението на Мая Илиева

0
Те твърдят, че Илиева е отстранена, защото беше един от лидерите на протестите на медицинските сестри за по-добро заплащане
Те твърдят, че Илиева е отстранена, защото беше един от лидерите на протестите на медицинските сестри за по-добро заплащане Видео: БНТ

Медицински сестри отново излязоха на протест срещу дисциплинарното уволнение на Мая Илиева от болница "Токуда".

Те твърдят, че Илиева е отстранена, защото беше един от лидерите на протестите на медицинските сестри за по-добро заплащане, съобщи БНТ.

От болницата посочват като мотив за уволнението й случай, при който по време на манипулация тя не е изпълнявала задълженията си, а е снимала с телефон.

Самата Илиева днес поясни, че целта на видеото била да покаже на ръководството на болницата нередност. Тя заяви, че ще се обърне към съда за неправомерно уволнение.

Илиева обвинява и синдикатите от КНСБ, че не са я подкрепили и са я сплашвали, за да не говори публично за определени теми. Затова протестиращите планират създаването на синдикална организация на съсловието.

В подкрепа на протеста дойде и омбудсманът Мая Манолова. Тя се ангажира за прокарване на Закон за съсловните организации в здравния сектор.

Стана ясно още, че медиците готвят мащабен национален протест на 10 септември, а исканията са същите - достойно заплащане и добри условия на труд.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари