Медицинската експертиза: Милен Цветков не е имал шанс

0
При тези травми, които са нанесени, смъртта на журналиста  е била абсолютно неизбежна
При тези травми, които са нанесени, смъртта на журналиста е била абсолютно неизбежна Видео: БНТ

Продължава делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков

 Съдът днес разглежда комплексна петорна техническа и медицинска експертизи, които ще покажат начина на настъпване на катастрофата и връзката с травмите, довели до смъртта на журналиста, предаде БНТ.

Според експертизите колата на Милен Цветков е ударена от автомобила, управляван от Кристиан Николов, със скорост 98 километра в час. Тъй като автомобилът, който е управлявал подсъдимият е с доста по-голяма площ и по-голяма маса, се е получила много голяма кинетична енергия, от която колата на Милен Цветков изхвърча буквално в центъра на кръстовището, а тялото на Милен Цветков се е притиснало силно между шофьорската седалка и волана.

От това настъпва първоначално частично, а в последствие и пълно разкъсване на аортата около сърцето на журналиста. Започва кръвоизлив, който буквално за няколко минути притиска сърцето и спира неговата дейност.

Заключението на медиците е, че при тези травми, които са нанесени, смъртта е била абсолютно неизбежна и няма общо с навременната или ненавременна правилна или неправилна първа медицинска помощ, която пристигналият на място екип е оказал.

В началото на съдебното заседание адвокат Любомир Таков се опита да протестира срещу приемането на вчерашната експертиза, която доказва употребата и влиянието на наркотици върху поведението на подсъдимия.

Адвокат Таков се опита да оспори, че направилите експертизата имат необходимата квалификация, за да кажат дали той е бил под влияние на наркотици и дали те са оказали влияние върху неговото поведение.

Това искане съдът не допусна.

Експертизата остава приета с всички заключения и показания дадени от експертите в съдебна зала.

След като бъдат разгледани тези експертизи страните ще имат право да поставят свои допълнителни искания. Ако съдът ги приеме, делото ще продължи в следващи заседания.

Ако съдът ги отхвърли, ще се насочат заседания за пледоарии, така че може да се каже, че делото наближава своята финална права.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари