Медицинска сестра: Уволниха ме насила!

20
Сашка Василева от Русе е работила в УМБАЛ - Канев
Сашка Василева от Русе е работила в УМБАЛ - Канев

Сашка Василева от Русе е работила в УМБАЛ - Канев

Медицинска сестра се оплака, че е станала жертва на дискриминация в русенската болница.

Г-жа Василева заявява, че е уволнена от работа без нейно желание и без предизвестие. Медицинската сестра се оплаква, че колежките ѝ са я обиждали, защото била от ромски произход.

"Сега аз трябва да напусна страната и да си търся работа извън България, защото тук явно се прогресира само с клюки и интриги.", казва още г-жа Василева.

Представяме ви цялото писмо, което Сашка Василева изпрати до редакцията на Dunavmost:

"Здравейте, свързвам се с вас, защото не ми остана друг избор. Уволнена съм от работа, без мое желание и без предизвестие.

Казвам се Сашка Василева от град Русе, на 24 години. Работех 6 месеца като медицинска сестра във Второ вътрешно отделение по ендокринология и болести на обмяната към УМБАЛ Канев. Вършех си работата съвестно и отговорно, но мои колежки винаги ме упрекваха и обвиняваха, защото не съм общувала с тях и не съм седяла с тях по време на почивка, но аз не съм длъжна, а и не исках да контактувам с тях освен по задължение и по работа.

Цялата интрига тръгна оттам, че аз съм била студен човек, необщителен, дразнеше ги присъствието ми, парфюмът ми, дрехите ми, всичко. Това ми го каза началникът на отделението.

Случвало ми се е да закъснея за работа, но след това съм си отработвала часовете. Много пъти съм стояла след работно време.

Колежките ми ме обиждаха, че съм от ромски произход, псуваха ме „на майка“, а синът на началника, който е специализант, отказваше да влиза при пациентка, която имаше въшки. Началникът на отделението е негов баща, те двамата не могат да пишат декурзуси и терапия, винаги се допитваха до други специализанти и лекари например „колко единици инсулин да се постави на даден пациент“. Много пъти съм ги чувала как баща син си говорят, в момента звънят от спешно отделение за приемане на пациент, а те си казват „не вдигай телефона, нека нощната смяна да го приеме, на нас ни остава малко до приключване на смяната“.

Колежките мед. сестри също процедираха по този начин - винаги обиждаха пациентите, които са от ромски произход. Много пъти съм постъпвала на смяна и пациентите нямаха периферен венозен източник, но въпреки това не съм се карала с колегите, не съм го повдигала на проблем, но аз ако оставех пациент без венозен път, ми повишаваха тон с думите, че не съм достойна да бъда медицинска сестра, че аз не си върша качествено работата. Но затова ли пациентите все искат да ме почерпят, защото са останали доволни от мен и моите грижи.

Когато отидох при главната мед. Сестра, за да ѝ обясня за тези случаи, тя ми обърна гръб и ми каза „не ме занимавай с твоите глупости“ и затова си позволих да потърся вас. Като ѝ казах, че всички тези думи ще ги кажа извън болницата, пред телевизия и социални медии, тя ми повиши тон и каза „коя си ти да ме заплашваш“. Аз пак ѝ отвърнах: какъв е този началник, той не мисли за бъдещето на отделението. Там са останали само сестри в пенсионна възраст, просто въпрос на време е те да напуснат, защото са възрастни. Вместо да остават да работят млади кадри като мен, те ги гонят. Насила ме накараха да напиша заявлението си. В противен случай нямаше да ми бъдат изплатени заплатите. Аз не исках да напусна и не исках да стигам до тук, но те ме принудиха, защото никой не пожела да чуе моята гледна точка.

Сега заради всички тези интриги аз трябва да напусна страната и да си търся работа другаде, извън България, защото тук явно само с клюки и интриги се прогресира, а аз съм виновна, че не успях да вляза в колектива с тези качества, които категорично отказвам да възприема.

Ето, това ми се случи, да ме уволнят, защото съвестните и лоялните служители не се вписват."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    28
    Реалността
    Пациентите страдаме от лошите болнични условия и отношението на лекарите и сестрите, които пък са жертви на прогнилото здравеопазване в БГ. А то е резултат от некадърните политици през годините!
  • 6
    27
    хехехе
    Славянов какъвто и да го наречеш ще е малко... Беше си сложил табела на вратата "диабетен център" като беше на кабинет, и на всички пишеше само неоформин и неоглим години наред.
  • 7
    26
    пациент
    Това момиче казва нещата в прав текст,но нищо няма да се промени.Няма проверки,няма контрол,нали се търсят мед.сестри,защо го правят.Аз смятам,че има много пенсионери на отговорни и добре заплатени постове ,които са близки на висшестоящите в момента.
  • 2
    25
    Болни
    Те там специално в това отделение са болни мозъци, добре, че не си останала там да си пропиляваш младостта и здравето, още си много млада , не съжалявай за това, аз съм сигурен , че ще си намериш много по добре платена и спокойна работа. Смело напред !!!
  • 5
    24
    Трябва
    трябва да ги съдиш, това е недопустимо, те се подиграха с теб
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари