Мъжът, задържан на „Дунав мост“ с близо 45 кг хероин, сключи споразумение

0
Присъдата му е лишаване от свобода за срок от 6 години при първоначален строг режим и глоба в размер на 100 000 лв.
Присъдата му е лишаване от свобода за срок от 6 години при първоначален строг режим и глоба в размер на 100 000 лв. Снимка: Dunavmost

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между Окръжния прокурор и защитника на 49-годишния Е. Й. относно извършения от обвиняемото лице опит за контрабанда на почти 45 кг хероин.

Съгласно споразумението, Е. Й., който е гражданин на Белгия и Турция, се признава за виновен и по двете повдигнати му обвинения:

На 25.07.2021 год. направил опит без надлежно разрешително да пренесе през границите на страната на ГКПП „Дунав мост“, гр.Русе високорискови наркотични вещества – хероин с общо нетно тегло 44.909 килограма, разпределен в 83 пакета на обща стойност 4 989 400 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък, а деянието му останало недовършено поради независещи от волята му причини.

На 25.07.2021г. от гр.Разград до гр.Русе без надлежно разрешително държал с цел разпространение посочените наркотици в особено големи размери.

За първото престъпление Е. Й. прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 6 години и 100 000 лв. глоба. Четири години лишаване от свобода и 10 000 лв. е наказанието за второто деяние. Съгласно закона, двете санкции са групирани и е наложена по-тежката - лишаване от свобода за срок от 6 години при първоначален строг режим и глоба в размер на 100 000 лв. Наркотиците, два мобилни телефона iPhone и навигационна система ТОМ ТОМ са отнети в полза на държавата. При изтърпяване на наказанието лишаване от свобода се приспада времето, през което обвиняемият е бил задържан, считано от 25.07.2021 г. до влизане в сила на споразумението.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари