Мъжът, арестуван на Йордановден в Русе, е предаден на прокуратурата

2
На 6 януари празникът  в Русе бе помрачен от зрелищния арест на гражданин, нарушил обществения ред по време на организирано обществено събитие
На 6 януари празникът в Русе бе помрачен от зрелищния арест на гражданин, нарушил обществения ред по време на организирано обществено събитие Снимка: ТВН, Архив

Случаят с арестуваният мъж от водосвета на Йордановден е предаден на прокуратурата

Мотивите са за извършено престъпление от общ характер, изразяващо се в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съпроводени със съпротива срещу орган на власт и особена дързост, съобщават от ОДМВР в града.

На 6 януари празникът  в Русе бе помрачен от зрелищния арест на гражданин, нарушил обществения ред по време на организирано обществено събитие.

Първоначално, чрез устни полицейски разпореждания служителите на реда не са позволили преминаването на мъжа, защото той не бил включен в списъка от хора, на които им е позволено скачането във водата, но той проявил агресия и отправил обиди към полицейските служители, след което нарушил заграденото място, преминал и успял да се хвърли в р. Дунав. След излизането от водата му е било разпоредено да представи документ за самоличност, но мъжът продължил да се държи агресивното и арогантно спрямо служителите на МВР, осуетил полицейската проверка и с тези действия е предизвикал възмущението на гражданите, присъстващи на мероприятието, станали свидетели на случващото се. Установена е самоличността на мъжа - русенец на 50 г., който е бил задържан и отведен в Първо РУ. По данни на свидетелите мъжът е лъхал на алкохол, но е отказал проба с техническо средство.

В районното случаят е документиран, като му е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство и е представен пред съда. На 7 януари с решение на Районен съд - гр. Русе, съдебното производство по АНД е прекратено и преписката е изпратена по компетентност на Районна прокуратура - гр. Русе, с оглед "наличие на данни за извършено престъпление от общ характер, осъществяващо състава по чл. 325, ал. 2 от НК, изразяващо се в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, които са съпроводени със съпротива срещу орган на власт и особена дързост".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    За съжаление ...
    "...русенец на 50 г.," - Кольо одъртя, ама явно още не му идва акъла ... Ум робува, ум царува, ум патки пасе.
  • 3
    1
    Статистиката ...
    Навремето, когато имаше Милиция, само един - единствен старшина беше достатъчен и предостатъчен да се справя с цялото гъмжило в Селямето! Пък днешната ни Полиция с цял взод сержанти воглаве с офицерите си не могат да надделеят над един, само един - за отбелязване!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари