Мъж, завършил два университета, уби със самурайски меч произволно избрана жена в Истанбул

1
Майката на жертвата поиска да бъде забранена продажбата на мечове
Майката на жертвата поиска да бъде забранена продажбата на мечове Снимка: Hurriyet

Мъж е убил 28-годишна жена в истанбулския квартал Аташехир със самурайски меч и е признал в изявлението си пред полицията, че е атакувал жената на улицата произволно, защото е смятал, че е „беззащитна“, пише турското англоезично издание Hurriyet Daily News, цитирано от Агенция Фокус.

Излязох от къщи с меча с намерението да убия някого. Мъж може да се съпротивлява със сила, затова реших да убия жена, каза 27-годишният Джан Гьоктуг Боз пред полицаите, след като уби 28-годишната Башак Ченгиз.

Кадри от видеонаблюдение на убийството показват, че Боз е чакал на ъгъла, докато Ченгиз е вървяла по улицата, преди внезапно да я нападне.

„След това се върнах у дома и почистих меча“, каза Боз.

Според съобщения в медиите, Боз е получавал психологическа подкрепа в болница в продължение на пет години поради злоупотреба с наркотици, но не е посещавал лекар през последните три години.

Полицията откри негови бележки на стените му., в които пише неща като „Докато се опитваш да избягаш от куршуми, бягай на зигзаг“ и „Никой не умира от анадолската страна на Истанбул

Убийството на жената предизвика гняв в цялата страна, като много жени казват, че никъде не е безопасно за тях. Убийствата на жени са дългогодишен проблем в Турция и групите за правата на жените твърдят, че не се предприемат достатъчно действия, за да се спре това.

Само през октомври 18 жени са били убити от мъже и 19 са загинали при подозрителни обстоятелства в Турция, според платформата „Ще спрем убийството на жени“.

Извършителят каза, че е купил самурайския меч онлайн.

По закон мечовете се считат за „антично оръжие“ и могат да бъдат получени само с лицензи за притежание. Полицията не предоставя лицензи такива оръжия, дори ако бъдат поискани.

Майката на жертвата поиска да бъде забранена продажбата на мечове. „Семейството му казва, че е луд. Как тогава е завършил два университета? Искам този човек да бъде убит“, каза през сълзи Авни Ченгиз, бащата на жертвата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари