Мъж стреля с пистолет по влак в Своге

0
Извършителят е 23-годишен младеж, който стрелял с газов пистолет
Извършителят е 23-годишен младеж, който стрелял с газов пистолет

Районната прокурата в Своге води разследване за стрелба на жп гара Своге, съобщиха от Апелативна прокуратура - София

Случаят е от 22 март, около 16 часа.  Под ръководството на Районна прокуратура-Своге се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Около 16 ч. на 22.03.2021 г., от първи перон, в района на ЖП гарата гр. Своге, бил произведен изстрел по отпътуващия бърз влак с направление Своге – София. Това довело до принудително спиране на влаковата композиция. Свидетели на инцидента станали множество лица, намиращи се във влака и на гарата.

Извършителят на деянието прибрал гилзата от изстреляния патрон и, тичайки, напуснал местопрестъплението. Било е установено, че това е 33-годишният К.А.

Мъжът е бил задържан от полицейските служители на адреса си. Той заявил, че с действията си желаел да респектира пътуващо във влака лице. Оръжието, с което е стрелял, е газов пистолет, който той разглобил след като се прибрал у дома.

Към настоящия момент е изяснено, че по време на стрелбата мъжът е бил под влияние на употребено голямо количество бира и водка, таблетки „Клонарекс“ (лекарство за лечение на епилепсия) и метадон. Предстои изготвяне на комплексна психиатрична и психологическа експертиза, с оглед преценка на психическото му състояние.

От направената справка е видно, че К.А. е осъждан през 2016 г. за хулиганство, като му било наложено наказание „пробация“.

Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари