Мъж симулира смъртта си, за да провери колко хора ще отидат на погребението му

0
Семейството на мъжа било шокирано от новината
Семейството на мъжа било шокирано от новината Снимка: Фейсбук

Семейството на мъжа било шокирано от новината

60-годишният бразилец Балтазар Лемос искаше да знае колко хора ще дойдат на погребението му и фалшифицира смъртта си, съобщи Oddity Central, предава БГНЕС.

Мъжът работил като церемониалмайстор и е извършил стотици погребални церемонии в кариерата си. Лемос забеляза, че някои от мъртвите са изпратени в последния им път само от няколко души, докато няколкостотин са дошли на погребението на други. Той искал да види колко хора ще дойдат да се сбогуват с него и затова решил да симулира смъртта си.

В началото на януари Лемос публикува на страницата си в социалната мрежа снимка, направена на фона на болницата. На следващия ден той публикува съобщение: "В началото на този тъжен ден Балтазар Лемос ни напусна. Очаквайте скоро повече информация".

Семейството на мъжа било шокирано от новината, а един от племенниците му се втурнал в болницата, за да разбере какво се е случило. От персонала на лечебното заведение обаче казаха, че нямат информация за хоспитализацията на Лемос. Приятели на мъжа започнаха да споделят трагичната новина онлайн, като изказваха съболезнования и питаха за причината за смъртта. Не беше дадено обяснение, но вместо това часът и мястото на възпоменанието и погребалната церемония се появиха на страницата на Лемос.

На 18 януари близки и приятели на мъжа се събраха в малък параклис в родния му град, за да се простят с него. Изведнъж гласът на Лемос се чу в залата и много от присъстващите започнаха да плачат, вярвайки, че той е записал речта предварително. Няколко мига по-късно вратите на олтара се отвориха и живият покойник се появи пред гостите. Присъстващите бяха потресени и не знаеха как да реагират: някои започнаха да плачат, а други стояха със зяпнали уста.

Веднага след като Лемос обясни, че е инсценирал смъртта си, гостите го обвиниха в безсърдечие.

"Каква нелепа шега! Мисля, че трябва да се снимаш с всички, които скърбят за въображаемата ти смърт. Не те познавам лично и се надявам никога да не те срещна", написа един от коментиращите, когато разбра истината.

Лемос твърди, че не е искал да нарани близките си, но това бил единственият начин да разбере кой ще го оплаква след смъртта.

"Нямах намерение да засягам, обиждам или наранявам някого. Искрено се извинявам на тези хора", каза мъжът.

По-рано беше съобщено, че жител на Индонезия се е опитал да се престори на мъртъв заради дългове, но е бил разкрит от видео, на което се вижда как мърда в собствения си ковчег. Оказало се, че докато е бил там, той е загубил съзнание, а след това е дошъл на себе си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари