Мъж с мускулна дистрофия се нуждае от спешно лечение

0
Георги живее напълно сам, без семейство и роднини
Георги живее напълно сам, без семейство и роднини

Надежда за облекчаване на състоянието му дали от турска клиника.

54 годишен мъж от Сунгурларското село Прилеп вече 6 години е прикован на легло. Той получил диагнозата мускулна дистрофия веднага, след като изкарал казармата. Дълги години се справял с болката, но болестта надделяла.

Георги Георгиев живее напълно сам, без семейство и роднини. Разчита на помощ на съсед, който го посещава сутрин и вечер, за да го изправя, предава NOVA.

Надежда за облекчаване на състоянието му дали от турска клиника, където могат да направят вливания на стволови клетки. Цената за лечението е 20 хиляди долара. Сума, която е непосилна за Георги, който живее само от социалната си пенсия

„Отидох  да си изкарвам медицинско за професионален шофьор, аз съм любител шофьор и ми откриха това заболяване. Отслабват ми краката. Не знаех, че всичко е свързано с нервите в главата”, сподели болният мъж.

През годините посещава десетки лекари, но навсякъде чува един и същи отговор- лечение няма. А състоянието му се влошавало и през 1998 година се връща от Бургас в село Прилеп,защото вече не може да работи. Преди около 6 години болестта надделяла и той останал прикован на легло

„Живея като затворник. Не мога да излизам”, сподели още Георги.

Дори храната му носели в дома служители на кметството. Георги Няма близки и роднини, които да се грижат за него. Има личен асистент, който почиствал дома му и съсед ,който го навестявал два пъти на ден.

„Сутрин идва едно момче и ми помага. Буквално ме раздвижва за няколко часа и вечер пак така”, каза още Георги.

Миналата година разбрал, че в няколко страни се прилага терапия за подобряване на състоянието на хора, страдащи от мускулна дистрофия. От турска клиника получил оферта за две вливания на стволови клетки, за което трябва да плати 20 хиляди долара.

Георги се надява съдбата му да трогне хората и да събере нужните пари за лечение.

Ако желаете да помогнете на младия мъж, може да го направите по следния начин: 

Дарителска сметка: 

Титуляр: Георги Дончев Георгиев

Банка: ДСК

IBAN: BG38STSA93000025694318

BIC& STSABGSF

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари