Мъж отказа да носи маска в магазин в Дортмунд, рани полицаи

0
При опитите на полицаите да обуздаят мъжа, той оказал толкова сериозна съпротива, че ранил двама от тях
При опитите на полицаите да обуздаят мъжа, той оказал толкова сериозна съпротива, че ранил двама от тях Снимка: iStock/Getty Images

Мъж, отказал да си сложи предпазна маска в супермаркет в германския град Дортмунд, рани двама полицаи, опитали се да го изведат навън, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Мъжът, на 44 години, за когото има информация, че е свързан с движението "Граждани на Райха", което отхвърля легитимността на съвременната германска държава, първоначално е влязъл в стълкновение с един от служителите на супермаркета. Когато полицаи пристигнали на място, той им казал, че не е задължен да носи предпазна маска на лицето. Мъжът цитирал няколко текста на наказателния кодекс, които според него били в противоречие с останалото германско законодателство.

При опитите на полицаите да обуздаят мъжа, той оказал толкова сериозна съпротива, че ранил двама от тях, на които впоследствие им била оказана болнична помощ.

В крайна сметка пристигнали подкрепления и въпреки продължаващата съпротива на мъжа, той бил задържан. По-късно бил пуснат на свобода. Прокуратурата е започнала разследване срещу него за нанасяне на телесни повреди, за нарушаване на общественото спокойствие, за оказване на съпротива на полицаи и за отказ да носи предпазна маска.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари