Мъж от Сливо поле е част от престъпно трио, извършвало кражби на гуми

3
При претърсвания в Русе са намерени и иззети множество вещи, имащи отношение към престъпната им дейност
При претърсвания в Русе са намерени и иззети множество вещи, имащи отношение към престъпната им дейност Снимка: iStock

Престъпно трио, извършвало кражби на гуми от леки автомобили бе задържано, след двумесечна съвместна работа на служители от две областни дирекции

Набезите им започнали на територията на В. Търново и Г. Оряховица в средата на ноември миналата година. В рамките на месец в областната дирекция са постъпили 4 сигнала за извършени кражби на гуми, с джантите на три леки и един товарен автомобил и един сигнал за опит за кражба. От проведени съвместни действия от служители на РУ – В. Търново, Г. Оряховица, Павликени и сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР – Русе е установено, че извършители са двама мъже на 19 и 59 години от Павликени и 39-годишен от Сливо поле. Двамата по-възрастни са известни на полицията и осъждани. При извършени претърсвания на адреси в Павликени и Русе са намерени и иззети множество вещи, имащи отношение към престъпната им дейност, съобщиха от ОД на МВР - В. Търново.

След доклад на материалите по случая в прокуратурата, тримата са привлечени, като обвиняеми. Задържани са за 72 часа. Част от инкриминираните вещи са установени и иззети. Работата по доказване на престъпната им дейност продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари