Мъж от русенско не помни да е заклал приятеля си

0
Андрей П. от Новград помни само, че си е пийвал заедно с жертвата
Андрей П. от Новград помни само, че си е пийвал заедно с жертвата

Възрастен мъж от Русенско, обвинен в убийството на свой приятел, заяви пред съда, че не помни какво се е случило.

„Категорично, не съм убиец”, настоява Андрей П. от Новград пред съда. Делото в Русенския Окръжен съд бе насрочено за предварителното изслушване, за да стане ясно дали Андрей П. ще признае фактите в обвинителния акт. Така процесът щеше да премине по реда на съкратено съдебно следствие, а присъдата му щеше да се намали с 1/3.

66-годишният мъж обаче заяви, че не признава вината си за това, за което е обвинен. Той не помнел какво се е случило и категорично отрича да е убил 69-годишния си съгражданин. Андрей помнел само, че са пили заедно с жертвата, но не и да са се карали.

Трагедията се разигра на 20 ноември миналата година в русенското село Новград, община Ценово. В 15.30 часа самият Андрей се обадил на тел. 112, че е намерил в къщата си починал мъж. На мястото пристигнал екип на полицията в Бяла, направен е и оглед от дежурна оперативна група и съдебен лекар. Изяснено е, че трупът е на мъж на 69 години от същото село.

Той имал прорезна рана на шията. Тогава като собственик на имота, където се разиграла драмата, бил задържан Андрей. Според обвинението, става дума за скандал след употреба на алкохол, при който домакинът е намушкал приятеля си.

В съдебната зала обаче подсъдимият твърди, не може да каже как е станало убийството. "Белята е станала, но аз не съм присъствал", добави той. Така делото беше насрочено да стартира по общия ред в началото на октомври с разпит на всички свидетели и вещи лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари