Мъж с COVID-19 от Борово почина

2
Става дума за новия случай на коронавирус, обявен днес от Единния информационен портал
Става дума за новия случай на коронавирус, обявен днес от Единния информационен портал

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта е констатиран един нов случай на коронавирус.

Става дума за мъж на 50-годишна възраст от гр. Борово, който първоначално е бил хоспитализиран в МБАЛ „Юлия Вревска“, гр. Бяла, а от там е преведен в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“.

За съжаление тази сутрин пациентът е починал. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалия.

От страна на Регионалната здравна инспекция в Русе продължава извършването на епидемиологичното проучване. Важно е да се знае, че по всяка вероятност днешният смъртен случай ще бъде обявен в Единния информационен портал през утрешния ден.

Отчитайки новообявеният случай от днес, диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията станаха 235, като активните случаи са 156. От тях 44 са на болнично лечение, а другите 112 са под домашна изолация.

От активните случаи 37% са мъжете, а жените са 63%, което като бройка е съответно 58 и 98. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 147 са жените, а мъжете са 88, което в проценти е респективно 63% и 37%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 284, а за други 6937 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7221.

Няма новоконстатирани случаи на COVID-19 в дома за стари хора „Възраждане“ в Русе. Общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение остава 90 души, от които 83-ма обитатели и седем души персонал.

За съжаление от посочените 83 потребители на социалната услуга с положителен PCR тест за коронавирус смъртните случаи са два. От останалите обитатели 25 са настанени в лечебни заведения, като 21 от тях са в Университетска болница „Канев“, трима в УМБАЛ „Медика Русе“, а един в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

16 души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, други 38 обитателя на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а двама души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат шофьорът на линейката, електротехникът и едната санитарка.

Другата санитарка, медицинската сестра, трудотерапевтът и социалният работник са под домашна карантина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари