Мъж намери 140 000 лева и ги върна

33
Сумата е на възрастно семейство, събирало я цял живот, за да купи жилище за внуците си
Сумата е на възрастно семейство, събирало я цял живот, за да купи жилище за внуците си

Сумата е на възрастно семейство, събирало я цял живот, за да купи жилище за внуците си

Добрите хора са трудни за откриване, но все пак съществуват. Доказва го 37-годишният Владимир Симеонов от София. Мъжът намира 70 хил. евро, или 140 000 лв., и следвайки дълга на сърцето си, прави всичко по силите си да издири собствениците им. Оказва се, че те принадлежат на възрастно семейство, което е събирало цял живот, за да може да купи жилище на внуците си.

"Спрях на паркинг на строителен обект в кв. Бояна и слизайки от колата, забелязах на земята несесер. Първата ми мисъл беше, че някой от работниците си е загубил личните вещи. В момента, в който го отворих, за да проверя на кого да го върна, видях парите", разказва необикновената история Владимир, цитиран от "България Днес".

Първото, което изниква в главата на Симеонов, е, че хората, на които принадлежат, могат да бъдат спокойни, защото ще си ги върнат обратно. Мъжът си съставя мащабен план какво да прави с огромната сума. След като пуска информация в интернет, за да достигне до повече хора, прибира парите в сейф и се връща на паркинга да търси информация.

"Никой нищо не знаеше. Качих се в колата да си ходя. Спомням си, че заваля. Забелязах един автомобил на аварийки и двама човека извън него. Спрях да попитам дали мога да помогна, а възрастната жена ми отговори: "Не, ние си загубихме живота", допълва Симеонов.

В този момент в главата му се пораждат съмнения, че може би това са хората, които търси. Появява се и възрастен мъж, който му разказва как идват от Стара Загора, за да купят жилище на внуците си, но са загубили парите.

"Възможно е да не сте ги загубили, възможно е да съм ги намерил", казва им Владимир. Тогава дядото му описва подробно несесера, на който са гравирани имената на четиримата му внуци, показва и тефтер, в който е описано как е събрана сумата. Напълно сигурен, че това са собствениците, Симеонов им връща парите. От благодарност пенсионерите му дават част от тях, но той категорично отказва да ги вземе.

"Нито съм ги изработил, нито съм ги заслужил", казва той.

Владимир е прекрасен пример за 7-годишната си дъщеря и се опитва да възпита в нея същите добродетели. Малкото момиченце често ходи с него да помага на сираци. Щом разбира за историята, го посреща с думите: "Тате, ама ти днес си направил добро, а аз не съм участвала в него", а той ѝ обещава следващия път да направят добро заедно.

Браво на добрия човек с голямо сърце!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Истина
    Човека явно си е имал пари зад гърба си, за да ги върне!
  • -8
    8
    Гдт
    Тъпанар никога не бих ги върнал
  • 1
    7
    Spermaman
    Браво на човека, ако е истина! Въпреки че има няколко неща които намирисват. Първо, ако старците наистина са носили 70К евракис в брой, са доста ...тъпи. Всеки може да им отпере по 2 шамара, и вместо да вземе 100лв колкото очаква, да вземе доста повече. Върви доказвай после че имаш щети за 70К евро в полицията. Отделно както каза човека долу, максималната сума за разплащане в брой в БГ е 5000лв. Ако плащаш повече задължително трябва да мине през банка, да не говорим че може и да те изпързалят така. Абе съмнителна история.
  • 7
    6
    Ганьо
    Виц ли е това
  • 13
    5
    Деян
    Браво да е жив и здрав !!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари