Мая Манолова: Заложеният ръст на пенсиите от 6,1% вече е изяден от скока в цените

7
Ще са нужни, а ги няма предвидени в бюджета, повече компенсации за поскъпващия ток и природен газ, отчита Манолова
Ще са нужни, а ги няма предвидени в бюджета, повече компенсации за поскъпващия ток и природен газ, отчита Манолова Снимка: Dunavmost

Същото се отнася до увеличението на минималната работна заплата и социалните плащания, заяви Мая Манолова

Лидерът на "Изправи се. БГ" акцентира, че няма разчети за новите цени на енергийните суровини и ръста на инфлацията, нито за последиците от санкциите, включително върху туризма у нас и възможна бежанска вълна. Според Манолова  основните макроикономически параметри на бюджета са неактуални.

Ето и целият коментар:

"Трети ден парламентът гласува държавния бюджет. Отсега е ясно, че той ще е само за 3 месеца - до юни и ще се актуализира. Може би затова и министрите не приемат за своя задача защитата му в зала.

А вече основните макроикономически параметри на бюджета са неактуални заради икономическите ефекти на международната ситуация. Например няма разчети за новите цени на енергийните суровини и ръста на инфлацията, нито за последиците от санкциите, включително върху туризма у нас и възможна бежанска вълна. Няма анализи за отраженията на ситуацията на несигурност в региона, няма предвидени средства при възможните сценарии.

Заложеният ръст на пенсиите от 6,1% вече е изяден от скока в цените, а също и увеличението на минималната работна заплата и социалните плащания. Ще са нужни, а ги няма предвидени в бюджета, повече компенсации за поскъпващия ток и природен газ, а след март пада и мораториумът върху битовите сметки.

Вместо в политиканстване, това време трябваше да се използва за реален дебат и мерки за излизане от кризата, защита на домакинствата от скока на цените, адекватна подкрепа за фирмите, за да не нарасне и безработицата заради затваряне на бизнеси".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари