Мая Манолова седна в инвалидна количка

1

Знам колко враждебна е средата в София към хората с увреждания, как изглеждат социалните служби, колко са достъпни улиците и тротоарите, които доста често липсват, както и проблемите, които имат с градския транспорт.

Това заяви пред журналисти пред Съдебната палата кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова, която се срещна с граждани в неравностойно поведение, предаде репортер на Novini.bg

Манолова седна в инвалидна количка, за да изрази съпричастността си към хората с увреждания и да демонстрира колко трудно е тяхното придвижване из града.

"С майките на деца с увреждания през миналата година постигнахме успех – започнахме заедно реформата в политиките за хората с увреждания, но това е само началото. Реално за средата не сме направили нищо, защото и Националният фонд, който трябваше да бъде създаден, чрез който трябваше да се осигури достъпна среда и в частните сгради, все още не функционира. Има още много какво да се направи. През времето, в което бях омбудсман и сега като кандидат за кмет си давам сметка, че това зависи от сърцата на хората, които са в Общината – какво ще направят за хората с увреждания и как ще направят средата по-достъпна. Мисля си, че това е в нашите ръце'', сподели Мая Манолова.

Хората споделиха, че нямат подходяща инфраструктура да се придвижват дори до социалните служби.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари