Мая Манолова: Не пипайте с мръсните си ръце Българската конституция

0
ПП-ДБ са другата страна на една и съща монета – между тях и ГЕРБ няма никаква разлика
ПП-ДБ са другата страна на една и съща монета – между тях и ГЕРБ няма никаква разлика

ПП-ДБ са другата страна на една и съща монета – между тях и ГЕРБ няма никаква разлика

На фона на целия разпад в парламента има една стабилна институция – президентът. Затова на фона на разпад на държавността, идващ от парламентарните партии, президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност. Тежките кризи в институциите, опитът да бъдат овладени службите да бъдат предмет на сериозен разговор и да се потърсят сериозни решения

За това призова Мая Манолова, лидер на Изправи се България и част от лявото обединение ЛЕВИЦАТА! в предаването “Делници” по “Евроком”. Тя изрази позиция, че партиите в парламента нямат моралното право да съставят правителство и да въвличат и изпълнителната власт в поредицата, от кризи, в които въвличат страната.

„Поддръжник съм да има редовно правителство, но в момента на фона на всичко, което видяхме, смятам, че тези партии трябва да бъдат държани далеч от изпълнителната власт, защото кризите, които създават, ще ги пренесат и в правителството. Това ще е правителство на предателите, на омертата. Бойко Борисов ще превърне правителството в убежище, където да се скрие.“ – беше категорична Манолова.

Тя заяви, че затова в момента изборите са единственото спасение за България. Дотогава не трябва да се поверява правителството на парламентарните партии. Според нея те с нечестното си поведение са доказали, че епитетът на президента спрямо тях е бил точен - „шарлатани“.

Манолова разви критиката си като заяви, че към партиите на статуквото освен ГЕРБ и ДПС можем спокойно да добавим и БСП, които са били готови да влязат в правителство с мутрите и само фамозната пресконференция на Гешев е попречила на това. Сега вече е ясно, че и ПП-ДБ са същите. „Те са другата страна на една и съща монета – между тях и ГЕРБ няма никаква разлика“ – смята Мая Манолова и допълни „Срам ме е, че съм вярвала, че тези хора олицетворяват промяната.“

„Не пипайте с мръсните си ръце Българската конституция!“ – отправи предупреждение лидерът на Изправи се България. В противен случай биха дестабилизирали цялата държава. Мая Манолова попита как биха променяли Конституцията или как биха свиквали Велико народно събрание без проект на Конституция, каквито са изискванията.

Относно приетите набързо промени в Закона за съдебната власт, позволяващи по-лесна смяна на главния прокурор, Мая Манолова коментира: „Шубето е голям страх“.

Според нея ГЕРБ бързат пред вятъра да махнат Гешев, защото ги е страх от него. Преди обясняваха, че такива важни промени в такъв важен закон не могат да се правят прибързано, а сега за една седмица приеха законовите поправки. Манолова беше категорична, че механизъм за разследване на главния прокурор трябваше да бъде приет, но други важни текстове не бяха приети, което показва, че съюзът ГЕРБ-ППДБ е по сметка, за да отстранят Гешев с нула желание за истинска съдебна реформа. Според нея най-важната процедура за избор на почтени, независими хора във ВСС не беше приета – да не включва действащи магистрати и особено прокурори, а уважавани независими юристи. Именно след промени във ВСС трябва да се избере нов главен прокурор и следващият ВСС трябва да бъде избран в истинска публична процедура без хора от партийните централи – смятат от ЛЕВИЦАТА!, защото сега се е видяло съвсем ясно, че конците в съдебната система се дърпат от партийни централи.

Мая Манолова беше категорична, че новата коалиция възнамерява да ползва парламента и мнозинството като щит за имунитета на Борисов. А Демократична България, които се кълнат във върховенството на правото, сега, когато е за коалиционен партньор, изглежда всичко е допустимо.

„Бях на протестите срещу избора му след кметските избори в София. Бяхме и на протестите 2020 година с искане за оставката на Борисов и Гешев. Но няма да се зарадвам от начина, по който се случва оставката. Не е това, което очаквахме - истинска съдебна реформа и върховенство на правото. А вместо това го махат, когато стане удобен за Бойко Борисов – изрази огорчението си Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари