Мая Манолова: Не е реалистично президентът да връчи третия мандат на нас

1
Ангажиментът за съставяне на кабинет е на Слави Трифонов, отбеляза Манолова
Ангажиментът за съставяне на кабинет е на Слави Трифонов, отбеляза Манолова

Не е реалистично президентът да връчи третия мандат на „Изправи се! Мутри вън!“, тъй като сме най-малката парламентарна група

Ангажиментът за съставяне на кабинет е на Слави Трифонов, защото ще стане ясно, че никой не иска с Борисов и с неговата група и опитът му да сформира правителство е обречен на неуспех. Казахме, че Бойко Борисов повече няма да бъде премиер и така се случи. Ерата Борисов си отива. Отиват си натискът, страхът, заплахите, едноличният режим. Отива си и ерата на диктатурата и грабежа на хората".

Това заяви Мая Манолова в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“.

"В момента текат конкурси в енергетиката и лечебните заведения. Промениха Закона за публичните предприятия, за да може между смяната на двете правителства да назначат свои кадри. Министерски съвет се превърна в трудоустроителна комисия с помощта на мнозинството в предишния парламент. В момента калинките на ГЕРБ печелят конкурси непрозрачно и без възможност да се обжалват назначенията", допълни Манолова.

"По никакъв начин няма да търсим сътрудничество с ГЕРБ и ДПС. Никой от нас не е влязъл в парламента, за да се бори за министерски постове или други, получени с гласове на ГЕРБ и ДПС. Влизаме, за да направим Комисия по ревизията и да стане ясно къде отидоха парите на българския народ, какво се случи с 5 млрд. лв. в „Автомагистрали“, как са похарчени парите за COVID-кризата, какво се случи с концесиите", каза още Манолова.

" Следват ревизия и подготовка на избори по нови правила, от друга администрация, с други шефове на МВР, които да не са „чадър“ над купувачите на гласове", заяви Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари