Мая Манолова: Да отпадне ДДС на основните хранителни продукти

3
НОИ е ощетила пенсионерите с около 10%, смята тя
НОИ е ощетила пенсионерите с около 10%, смята тя Видео: NOVA

Пенсионерите са ощетени с 30 милиона лева, точно толкова си раздадоха бонуси в НАП

"Всяко домакинство трябва да бъде защитено от ръста на сметките. Уж са замразени, а са с 20% по-скъпи. Добра мярка би била отпадането на ДДС на основните хранителни продукти. Бюджетът не решава въпросът с неравенствата, а го задълбочава". Това заяви лидерът на "Изправи се.БГ!" Мая Манолова.

Според нея начинът на преизчисление на пенсиите е първият голям гаф на правителството. "Пенсионерите се оказаха излъгани, че ще получат същите суми като през декември. Преизчислението беше направено незаконно, несправедливо и нечестно. Не разбирам защо лишават пенсионерите от COVID добавките в разгара на кризата. Решиха да спестят от най- бедните и уязвимите", сподели тя. И уточни, че не бива смяната на ВСС и главния прокурор не бива да бъдат оставяни чак за есента. Относно спекулациите, че иска да поеме структура в КПКОНПИ Манолова отрече. "Създаването на паралелна прокуратура няма да отмени необходимостта от истинска промяна в съдебната система. Грешка е възлагането на прекалено големи очаквания на тази реформа

По думите ѝ НОИ е изключила от увеличението на пенсиите годините 2017,2018 и 2019 и така ги е ощетило с около 10% от пенсиите им. "Това са около 30 млн. лв. на месец, точно колкото бонусите, раздадени в НАП преди нова година. БСП трябва да се извини, тя управлява социалния сектор", смята Манолова. И допълва, че това е правителството с най-голямо доверие, но социалното е най-слабото звено.

"Запазването на втората година от майчинството е нещо положително. Малката потребителска кошница е поскъпнала с 28%. В условията на криза уязвимите имат нужда от подкрепа", посочи Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари