Масови арести в Индия заради незаконни детски бракове

1
Повече от 2000 души са били арестувани
Повече от 2000 души са били арестувани

Повече от 2000 души са били арестувани

Повече от 2000 души са били арестувани в петък в отдалечения североизток на Индия след правителствена акция срещу незаконните детски бракове, съобщиха от полицията, предаде NOVA.

По данни на ООН Индия е дом на повече от 220 млн. детски булки, но през този век броят на детските сватби е намалял драстично.

Двуседмичната полицейска акция в щата Асам започна в петък, след като главният министър Химанта Бисва Сарма призова обществеността да помогне за премахването на "порочната практика".

Сарма заяви, че почти всяка осма жена в Асам започва да ражда деца, преди да навърши 18 години, което допринася за високата детска и майчина смъртност в щата.

Генералният директор на полицията на щата Джи Пи Сингх заяви, че през първия ден са арестувани 2044 души, включително 52 свещеници и юридически лица, които са ръководели бракосъчетания.

Сингх заяви, че в щата все още се сключват бракове с 12-годишни момичета, а полицията е установила общо 4074 случая.

Законната възраст за сключване на брак в Индия е 18 години, но милиони деца са принудени да сключват брак, когато са по-млади, особено в по-бедните селски райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Калоян
    А нашите циганори... кой ще ги озапти. Даже тая мизерна Индия ни изпревари
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари