Масова сеч на дървета в квартал "Дружба"

10

Днес хората от квартала се чудят защо се изсичат дърветата зад блок 1

Разтревожени жители попитали мъжете, защо изсичат дърветата, но не получили адекватен отговор. Единият от секачите смъмрил само, че имали официално разрешение за това.

Поради липса на прозрачност и публичност от страна на Община Русе, не след дълго се появиха и слухове за бъдещето на вече изсечената горичка.

"Най-вероятно някой мастит бизнесмен си е купил земята на безценица от Община Русе и сега ще строят нещо", оплаква се г-н Маринов. "Чух, че щели да строят хотел със заведение. Други казват, че щяло да правят паркинг", добави г-н Маринов.

Хората от жилищния блок вече имат горчивия опит от подобно строителство. Преди години друг бизнесмен построи заведение буквално на няколко метра от прозорците на хората. Те бяха се организирали и събраха подписка против строежа, но никой не им обърна внимание. В такива ситуации парите диктуват дневния ред, а недоволството на хората няма никакво значение, защото както винаги всичко по документи е било "законно".

Сега изглежда, че се готви нов строеж на общинската земя, която "тихичко" е минала в частни ръце без никой да разбере. 

Защо кметът на Русе не е обявил публично намерението на Община Русе за този терен? Нали едно от предизборните обещания на Пенчо Милков беше "ПРОЗРАЧНОСТ"!?

Кой е купил това място и за какви стотинки... никой от потърпевшите жители наоколо не знае. Всичко се случва "на тъмно" и при свършен факт, за да не може да се реагира.

Изсичането на дърветата в междублоковите пространства и презастрояването няма да направи града ни привлекателен за живеене, нито ще върне младите хора в него. Но това изглежда не е важно както за кмета, така и за главния архитект на град Русе.

Можеше преди да започне изсичането на дърветата, институциите поне да уведомят домоуправителите в района или да съобщят през медиите за това, което ще се случи под прозорците на хората.

Сега ни остава да разберем какъв и колко голям паметник на алчността ще ни построят. Дано само не прилича на онзи "мавзолей", който затри градината зад хотел "Дунав".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари