Мъск загуби $5,6 милиарда за ден след спад на акциите на Tesla

0
Към момента състоянието му възлиза на 174,1 милиарда долара, според изчисленията на Forbes
Към момента състоянието му възлиза на 174,1 милиарда долара, според изчисленията на Forbes Снимка: Reuters

Акциите на на компанията на Илън Мъск Tesla паднаха следновините, че двама души са загинали при фатална катастрофа с електромобили на компанията през уикенда, пишат Forbes и Money.bg

Това костваше на Мъск 5,6 милиарда долара от богатството му. Към момента състоянието му възлиза на 174,1 милиарда долара, според изчисленията на Forbes. Главният изпълнителен директор и съосновател на Tesla е третият най-богат човек в света след главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос,и френския бизнесмен Бернар Арно според класацията за милиардите на Forbes.

Според властите превозното средство се е движело без шофьор като единият от мъжете е на предната седалка, а другият на задната седалка на Tesla. Електромобилът е пътувал с висока скорост преди да се отклони от пътя и да избухне в пламъци около 23:25 часа според информация на полицейски органи.

Tesla все още не е публикувала изявления след инцидента. Компанията неведнъж е рекламирала безопасността на автомобилите на Tesla и функцията Autopilot. Точно преди инцидента Мъск, който е доста активен в Twitter с близо 52 милиона последователи, публикува информация, че вероятността Tesla с включена функция на автопилот да участва в пътен инцидент е десет пъти по-малко, отколкото средностатистически автомобил.

По-късно Мъск публикува в Twitter, че автопилот на Tesla е бил активиран по време на катастрофата. Регистрираните данни от инцидента "показват, че автопилотът не е активиран" и че колата няма функция "Пълно самоуправление", заяви главният изпълнителен директор на Tesla в своя туит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари