Мъртво пиян шофьор предизвика катастрофа в Русе

3

Бързи производства са образувани срещу двама водачи, установени от полицията да управляват автомобили в нетрезво състояние

Около 22:00 часа на 12 ноември т.г. екип на районното управление във Ветово, при изпълнение на служебните си задължения по пътен контрол, на ул. "Велико Търново" в града е спрял и извършил проверка на лек автомобил с марка "Форд“ - модел „Фокус". Като водач на превозното средство униформените са установили мъж на 55 г., местен жител. При последвала проба с техническо средство е станало ясно, че шофьорът е седнал зад волана в нетрезво състояние, като уредът е отчел концентрация над 1.2 промила. Констатираното от служителите е било документирано и той е конвоиран до болницата, където е дал кръвна проба. Химическото изследване за определяне концентрацията на алкохол на дадената от водача проба в лабораторията на ОДМВР – Русе е показало концентрацията на алкохол в кръвта от 1.30 промила.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 55-годишния е образувано бързо производство по чл. 343б, ал.1 от НК.

На 13 ноември около 15:45 ч. екип на Пътна полиция е пратен на сигнал за пътен инцидент с материални щети, станал в Русе на ул. "Чипровци" в посока ул. "Шипка", където униформените установяват, че лек автомобил "Рено", управляван от 36-годишен русенец, който след като е навлязъл в лентата за насрещно движение се е бил ударил челно с автомобил "Фолксваген", който пък от удара се е отместил и блъснал паркиран лек автомобил с марка "Тойота".

Водачите са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, при което уредът е показал, че шофьорът на Реното има положителна концентрация от над 1,80 промила в издишания въздух.

Документираното от униформените е предоставено на разследващ полицай, който е започнал срещу 36-годишния бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари