Марко Бушман: Путин ще бъде арестуван, ако влезе в Германия

2
Бушман е министър на правосъдието в Германия
Бушман е министър на правосъдието в Германия

Бушман е министър на правосъдието в Германия

Германия е задължена да арестува руския президент Владимир Путин, ако той попадне на територията ѝ. Това заяви министърът на правосъдието на страната Марко Бушман, цитиран от Zeit и Агенция Фокус.

Той обясни, че ако Путин пристигне, Международният наказателен съд незабавно ще се обърне към Интерпол за изпълнение на заповедта за арест.

"Тогава Германия ще бъде задължена да арестува президента Путин, ако влезе на територията на Германия, и да го предаде на МНС“, заяви министърът.

Бушман отбеляза, че Международният наказателен съд, за разлика от националните правоприлагащи органи, може да арестува държавни глави.

Припомняме, че Международният наказателен съд издаде заповед за арест на руския лидер Владимир Путин. Решението е взето по делото за депортирането на украински деца от окупираните територии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    16
    Абе
    Трудно ще арестуват някой , който има куфарче с голяяяяямо чеееервено копче с гъбка нарисувана на него ......
  • 0
    15
    Ашер Генцберг.
    Наистина хората много изтъпяха....Лошо, лошо.
  • 2
    14
    До 12
    Не само, че не могат, ами и НЕ смеят!!! Твърде малки са за такива действия. Все още не са изгонили янките от времето на втората световна и продължават да си плащат за магарийте. Няма редовен гей, който да си представи, че ще арестуват Путя. Ама има баламурници, които вярват на подобни гръмки изказвания - с това се храни народа в днешно време!
  • 4
    13
    до 12
    Ми не могат - международното право си е международно и има правила - дали ти харесва или не е без значение
  • -4
    12
    До 8
    Не могат да го арестуват в Русия и да го пратят в Хага, ама в Германия няма никакви пречки да го арестуват, съдят и набутат в панделата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари